Ongeveer 8000 bezoekers op de opendag van de NS

Advertentie

Vijf jaar geleden konden we naar het feestterrein in Amersfoort. Nu hebben ongeveer 8000 bezoekers afgelopen zaterdag de open dag van NS Treinmodernisering in Haarlem bezocht, heeft de NS laten weten. Tijdens de dag konden treinliefhebbers zien wat de werkzaamheden zijn die bij de Centrale Hoofdwerkplaats. Ook konden ze genieten van de aanwezigheid van nostalgische treinen, en waren er ook voor kinderen een hoop activiteiten. Dit alles t.g.v. 180 jaar Spoorwegen in Nederland.
Op het terrein was een looproute aangegeven die de bezoekers konden volgen. De route liep langs diverse werkzaamheden die de werkplaats uitvoert. Dit waren onder meer het onderhoud van treinonderdelen, het onderhoud van draaistellen met daarin de assen met de wielen, de modernisering van de VIRM-dubbeldekstrein en de afdeling die zich bezig houdt met schadeherstel aan rijtuigen en treinstellen.
Daarnaast was er tijdens de open dag ook ruimte voor de presentatie van duurzame producten. Dit zijn producten die onstaan zijn uit oude afgedankte treinonderdelen, waaronder die van een SGMm Sprinter en een ongemoderniseerde VIRM dubbeldekker in het algemeen.
Verder had het Het Spoorwegmuseum die dag ook uitgepakt met een flink aantal nostalgische treinen die vroeger ook in deze werkplaats hun vaste onderhoud kregen. Kinderen konden zich die dag ook vermaken met diverse spelletjes en waren er ook foodtrucks voor iedereen die zijn honger of dorst wou stillen. Met een speciaal gebak bij de koffie liet de NS ook zien dat de spoorwegen 180 jaar bestonden.
Deze dag vertrok er vanaf station Haarlem ieder heel uur een pendeltrein rechtstreeks naar de werkplaats. Ook lopend was de locatie uitstekend te bereiken.
Later deze week volgt er een uitgebreid verslag over de werkzaamheden die er op dat moment te bezichtigen waren. Door voor moet u even naar onze kollega Ariën Clay van treinenweb. Op deze site  heeft hij nu al een paar foto’s gezet.

Bron Arën Clay (Treinenweb) Hij bezocht deze opendag van de NS – Foto gebakje: twitter