On traXS! Modelspoorbanen van Europa

Advertenties

Laatste update:

Museumdirecteur Paul van Vlijmen toont de On traXS! Award 2012. Gedurende het weekend kan het publiek stemmen op de mooiste modelbaan van On traXS!
On traXS! On traXS!
On traXS! On traXS!
On traXS! On traXS! 
On traXS! On traXS! 
On traXS! On traXS!
On traXS! On traXS!
On traXS! On traXS! 
On traXS! On traXS! 
On traXS! On traXS! 
On traXS! On traXS!
On traXS! On traXS!
On traXS! On traXS! 
On traXS! On traXS! 
On traXS! On traXS!
On traXS! On traXS!
On traXS! On traXS! 
On traXS! On traXS! 
On traXS! On traXS!

Het afgelopen weekend waren de fanatieke modelspoorders in Houten voor Rail 2012. Het komende weekend zullen velen weer naar het Maliebaan station in Utrecht gaan, want in het enige  spoorwegmuseum van Nederland, zijn de mooiste modelspoorbanen van Europa te zien.

Van 2 t/m 4 maart zal voor de vierde keer het internationale modelspoorevenement On traXS! plaatsvinden in Het Spoorwegmuseum in Utrecht, in de vakpers inmiddels al aangeduid als de Champions League onder de modelspoorevenementen. Ook dit jaar zal de kwaliteit van de tentoongestelde modelspoorbanen van topniveau zijn. Er zijn banen te zien uit Engeland, Duitsland, Frankrijk, Nederland en België. Bijzonder is dat er -voor het eerst in Nederland- een modelbaan uit Turkije aanwezig zal zijn. Van liefhebbers tot gezinnen, iedereen zal zijn ogen uitkijken bij deze prachtige miniatuurwereld. Het Spoorwegmuseum is van vrijdag 2 maart t/m zondag 4 maart geopend van 10 tot 17 uur, de pendeltrein vanaf Utrecht CS brengt u ieder uur tot midden in het museum. On traXS! is inmiddels al zo bekend dat een aantal modelspoorbouwers speciaal voor On traXS! een modelspoorweg bouwen. Een voorbeeld hiervan is Fokko Feenstra met zijn nieuwe project Gasselte, een fraai Nederlands station gelegen in een Drents landschap. Ook aanwezig is een uniek project uit Duitsland. Een aantal Duitse modelspoorders, die elkaar alleen van tentoonstellingen kennen, besloten een gezamenlijk project voor On traXS! 2012 te bouwen. Alexander Lehmann (Mannheim), Wolfgang Stöβer (Fürth), Herbert Kessel (Aachen), Michael Kirsch (Jena) en Michael Kratzsch (Alfter-Heidgen) bouwden elk een module naar eigen inzicht. Natuurlijk wel met afspraken over de aansluitingen van de sporen. Tijdens On TraXS! 2012 zal het “pro TT jekt” voor het eerst aan elkaar gekoppeld worden en gaan rijden.

Het Spoorwegmuseum is ook verheugd met de komst naar Europa van een modelspoorweg uit het Aziatische deel van Turkije. Abdurrahman Usta neemt zijn modelspoorweg Selçuk mee naar Utrecht. Deze modelspoorweg toont ons een stukje Turkse spoorwegen in de jaren ‘80, in de overgangsperiode tussen stoom- en dieseltractie. Selçuk ligt vlak bij Efeze, zodat ook de fraaie Turkse historie van deze omgeving te zien zal zijn. Kijk op ontraxs.nl voor alle deelnemers.

Kom naar Het Spoorwegmuseum en geniet van de kleine pareltjes die gepresenteerd worden tussen de levensgrote treinen van het museum. Importeurs en fabrikanten tonen de nieuwste modellen en producten, zij willen u graag laten zien wat zij tijdens de Spielwarenmesse in Nürnberg aan pers en vakwinkels hebben gepresenteerd.