On Trax 2023: De trein in het klein bij het Spoorwegmuseum

Advertentie

Foto: Rene Wolf

De mooiste modelspoorbanen ter wereld te zien tijdens On traXS. Het modelspoorevenement ‘On traXS’ is niet alleen een begrip in Nederland, in heel Europa staat de show hoog aangeschreven. Voor de editie van 2023 is het weer gelukt om de beste modelbouwers naar Nederland te halen. Een dertigtal modelbanen krijgt drie dagen lang een plek tussen de historische treinen van het museum. De bouwers komen uit Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Polen. Bijzonder is de komst van Kim Walsh, hij komt met zijn modelbaan ‘Sandy Hollow’ in zijn koffer over uit het verre Australië. On traXS: 17 t/m 19 maart 2023

Kwalitatief hoogstaand

De uitgangspunten van On traXS zijn al jaren hetzelfde: alleen de meest excellente bouwers krijgen een uitnodiging. Dit garandeert een hoog niveau van de modelbanen. Daarnaast streeft het museum ernaar alleen nieuwe projecten te tonen, de banen zijn allemaal nog niet eerder in Nederland te zien geweest. Leveranciers en fabrikanten verkopen de nieuwste producten op het gebied van de modelbouw, experts geven allerlei demonstraties en workshops. Ook zal het winnende team van het populaire Nederlandse televisieprogramma ‘De Grote Kleine Treinencompetitie’ aanwezig zijn met een in het programma gebouwde modelbaan.

Voor alle leeftijden

On traXS is niet alleen een must voor treinliefhebbers, ook kinderen houden ervan zich te vergapen aan de fascinerende wereld van de modelbouw. Natuurlijk kunnen ze ook zelf bouwen en knutselen, bij ‘Meester Jan’ mogen ze zelf aan de knoppen en een rangeerdiploma halen. On traXS wordt georganiseerd in samenwerking met modelbouwcollectief Mitropa.

Foto”s en persbericht :Spoorwegmuseum.

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.