ÖBB Nightjet wil nachttreinen verder uitbreiden

Advertentie

Ja, de ÖBB is klimaatvriendelijk. Wie al eens met vakantie in Oostenrijk is geweest weet dat de gastenkaart, die je gratis krijgt, ook een soort OV kaart is voor het openbaar vervoer in de buurt en naar eventuele grote steden. De ÖBB speelt hier een grote rol in . Dit zijn grote voordelen ten opzichte van vliegen. Men kan comfortabel genieten van de reistijd en je ook nog eens productief maken. Bespaar jezelf een arbeidsintensief, tijdrovend vertrek van en naar de luchthaven en vervelende uitputtende veiligheidscontroles, zoals nu op Schiphol.

Direct je tickets reserveren voor de ÖBB Nightjet nachttreinen.

Nightjet

De ÖBB heeft inmiddels de nachttrein (Nightjet) op de kaart gezet. De laatste jaren, heeft de ÖBB een grote voortrekkersrol gespeeld met de Nightjet. Je kunt lange afstanden, comfortabel, slapend, klimaatvriendelijk en efficiënt afleggen. De ÖBB zet helemaal in op de Nightjet treinen en Time Table (Fahrplan) van 44 pagina’s gemaakt. Je kan al slapend naar diverse steden in Europa en de ÖBB breidt deze lijst steeds verder uit.

De Oostenrijkse spoorwegmaatschappij blijft vechten. Treinreizigers die de grens over gaan in in 2022 moeten nu nog omzetbelastimg betalen, in 2023 geldt deze belasting niet meer als je het ticket in Oostenrijk aanschaft.

Zelfs vandaag de dag zou een groot deel van de korte reizen in Europa eenvoudig en klimaatvriendelijk met de trein te regelen zijn. Greenpeace toonde in een rapport aan dat voor ongeveer 30 procent, van alle korte afstandsvluchten in de EU, treinverbindingen zijn. Dit is voor de Oostenrijkers, in dit land zijn er directe verbindingen met nachttreinverbindingen, een absolute topwaarde in Europa.

Last but not least, zou het nodig zijn om het treinverkeer in Duitsland, maar ook in Europa, aanzienlijk uit te breiden. Eind 2021 deed de Europese Commissie een welkom initiatief dat velen aanspraak verbeterpunten vonden. Ten minste 15 nieuwe grensoverschrijdende spoorverbindingen worden uitgebreid zullen. Ook een uniform ticketsysteem evenals betere timings als de trein binnenkomt Europa aantrekkelijker maken en klimaatbescherming stimuleren. Ook moet – naar analogie met internationale vluchten – de omzetbelasting op internationale treinkaartjes in de lidstaten er af. Een snelle en consistente Implementatie zou meer dan wenselijk zijn. Toch is er nog veel te doen. Vaak trekt de luchtvaartindustrie aan met zeer goedkope Tarieven en de treinreis verschijnt in de Relatief duur en arbeidsintensief. Wens is naar een eerlijke concurrentie zou de moeite waard zijn tussen vlucht en trein. Maar hier ligt het probleem. Luchtvaartindustrie heeft de voorkeur. De luchtvaartindustrie is een van de klimaat meest schadelijke industrieën ter wereld – helaas ten koste van toekomstige generaties. In de luchtvervoer was de kaatste decennia de snelst groeiende bron van klimaatschadelijke uitstoot van broeikasgassen (BKG) in Europa en de industrie is van plan terug te keren naar het niveau van in 2024 om vóór Corona te komen en het luchtverkeer wereldwijd te verdubbelen tegen 2037. Toch zal de industrie dat nog tientallen jaren doen fiscaal ondersteund en gesubsidieerd. Reizen met de trein wordt vergeleken met vliegen meerdere fiscale nadelen: Enerzijds luchtvaartmaatschappijen betalen niet voor kerosine Belastingen, de spoorwegen voor hun elasticiteit zeer veel waarschijnlijk.

Treinkaarten voor de ÖBB Nightjet nachttreinen reserveer je eenvoudig via NS International.

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

1 Comment

  1. Hopelijk wordt de service, klantvriendelijkheid en organisatie in de uitgebreidere Nightjet beter dan wat ik afgelopen zomer verschillende keren aantrof. Rommelig, vieze treinen, kapotte onderdelen als toiletten en koffiemachines en niemand die verantwoordelijkheid nam!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.