ÖBB gunt Stadler opnieuw het contract voor 186 dubbeldekkers

Advertentie

Stadler blijft in het nieuws

Na enige verwarring over de gekwalificeerde elektronische handtekening van Stadler, maakte de hoogste administratieve rechtbank in Wenen eindelijk de weg vrij voor Stadler. Opnieuw heeft ÖBB Stadler uitgeroepen tot winnaar van de aanbesteding voor 186 dubbeldeks treinstellen van het type KISS. De raamovereenkomst heeft een looptijd van tien jaar en een totale omvang van maximaal 3 miljard euro.

De vandaag door ÖBB (0ostenrijk) aangekondigde toekenningsbeslissing geeft aan dat de weg vrij is voor de afroeporder van de eerste voertuigen. De raamovereenkomst omvat de productie en levering van verschillende vier-, vijf- en zesdelige dubbeldekkers KISS-treinen. Als we de raamovereenkomst voor ÖBB meerekenen, heeft Stadler tot nu toe meer dan 550 KISS-treinen verkocht. De treinen worden geproduceerd in Stadler’s nieuwe centre of excellence voor dubbeldekkers in St. Margrethen in Zwitserland. Stadler zullen de komende weken meer informatie over de voertuigen en de eerste bestelling publiceren.
“We zijn zeer verheugd dat we, na een vertraagde aanbestedingsprocedure, het contract nu wettelijk gegund hebben gekregen van ÖBB. Voertuigen van Stadler rijden al jaren met succes op Oostenrijkse rails. Het feit dat we nu met ÖBB ook de volgende generatie dubbeldeks treinstellen met meerdere eenheden naar Oostenrijk kunnen leveren, vervult ons met grote trots”, zegt Peter Spuhler, voorzitter van de raad van bestuur en groeps-CEO a.i. van Stadler.

Bron en foto’s Stadler Zwitserland.

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.