ÖBB blijft TALENT (3) trouw

Advertentie

Bombardier Transportation en het Oostenrijkse ÖBB hebben aan het einde van dit jaar nog een raamovereenkomst voor de levering van 300 TALENT 3 treinen ondertekend. Het geeft ÖBB de mogelijkheid om verschillende aantallen te bestellen van treinstellen die gebruikt worden voor het regionale en voorstedelijk spoorvervoer.
De eerste afroep is voor 21 TALENT 3 treinen, deze nieuwe regionale treinen worden geleverd in 2019 en zullen naar verwachting de lokale personenvervoer capaciteit voor zowel de dagelijkse woon-werkverkeer en recreatieve passagiers verbeteren. Het versterkt de onmisbare schakel tussen landelijke en stedelijke gebieden in Oostenrijk Vorarlberg regio en de buurlanden.
“Deze raamovereenkomst is een groot succes voor Bombardier”, zegt Christian Diewald, Managing Director van Bombardier Transportation Austria GmbH. “ÖBB is één van Europa’s meest gerenommeerde en stipte spoorwegen. Met de TALENT 3 trein zij een product met een hoog acceleratievermogen en een uitzonderlijke betrouwbaarheid gekozen, die hen zal helpen bij het handhaven van hun ambitieuze treintijden in geografisch veeleisende regio’s.”

talent3-1De nieuwe generatie van TALENT 3 elektrische treinstellen, van Bombardier bieden moderne operationele flexibiliteit, laag energieverbruik. Met het breedste wagen, zorgt de TALENT 3 trein voor meer capaciteit in vergelijking met zijn voorganger. In totaal zijn ongeveer 1.400 treinen van het TALENT familie reeds in dienst in Europa en Canada. In Oostenrijk zijn er alleen al 187 treinen bij ÖBB in te zien op de rails. Ja, de Oostenrijkse Spoorwegmaatschappij blijft met de TALENT 3 een trouwe klant.