NS woedend na weer mishandeling conducteur FNV:daarom alarm op 6 april om 11.55 uur

Advertentie

De Nederlandse Spoorwegen (NS) zullen ‘geen middel onbenut laten’ om de verdachten van de mishandeling van een NS-conducteur maximaal financieel aan te pakken. Ze zullen zich als benadeelde partij voegen in het strafproces. Conducteurs en machinisten blokkeren een spoor op Almere Centraal na mishandeling van twee collega’s
Wildplassen
Zaterdagavond laat werd een conducteur van het spoorbedrijf door twee mannen mishandeld. De conducteur had in zijn vrije tijd de wedstrijd Nederland-Schotland bezocht en zat uitgedost als oranjesupporter in de trein van Amsterdam naar Amersfoort.
Toen hij een man op het balkon zag staan te plassen, sprak hij hem daarop aan. ‘‘Daarna volgde niet eens een discussie maar werd er gelijk op losgeslagen,’’ aldus de NS-woordvoerder.
Karatetrap
De conducteur verloor tijdens de matpartij even zijn bewustzijn, kwam weer bij en probeerde zich terug te trekken. ‘‘Maar hij kreeg vervolgens een karatetrap.’’ Daarna is het slachtoffer een kwartier buiten bewustzijn geweest. Er is een tand door zijn lip geslagen, zijn sleutelbeen is gebroken en hij heeft een hersenschudding.
Iemand in de trein heeft aan de noodrem getrokken en de trein is iets voorbij Weesp tot stilstand gekomen. De politie heeft in de trein op aanwijzingen van getuigen twee verdachten aangehouden. Een 34-jarige man uit Delfzijl en een 35-jarige man uit Groningen. Zij zijn ingesloten.
Aangeslagen
De conducteur kon na behandeling in het ziekenhuis zondagochtend vroeg naar huis. ‘‘Wij zullen er alles aan doen om onze collega bij te staan,’’ aldus de woordvoerder. ‘‘Dat hij zich niet bekend heeft gemaakt als NS’er is voor ons niet relevant. Dit soort gedrag tolereren we niet.’’
Personeelsleden van de NS reageren aangeslagen op dit nieuwe incident. ‘‘Het komt hard aan dat er in zo’n korte periode weer iets gebeurt.’’ Donderdag 19 maart werden in Almere twee NS-medewerkers mishandeld.

Ook de FNV slaat alarm!
Hierbij de aankondiging van de nationale actie op maandag 6 april a.s. tegen agressie en geweld op de werkplek. Wij kiezen voor sociale veiligheid, voor ons zelf en voor onze klanten. Sla daarom alarm op 6 april om 11.55 uur. De conducteur roept via de boordomroep van hun trein waarom deze actie plaatsvindt, de servicemedewerker laat zich zien met protestbutton, de omroeper van Prorail geeft op het stations aandacht voor deze actie, de machinist gebruikt zijn/haar typhoon en de storing/controle monteur doet dat op het optstelterein ook! Kortom, laat je horen en kom als het even kan om 12.00 uur naar één van de bijeenkomsten waar politici, vakbondsbestuurders en directeuren zullen spreken! Op die locaties zullen wij ons met alle beroepsgroepen in de publieke sector met de alarmflayer laten zien. Bron: Diverse bronnen