NS treedt in de voetsporen van de Japanse Spoorwegen

Advertentie

Vanaf maandag 6 mei moet je tijdig op het perron zijn om je trein te halen. Nog eens een keertje omdraaien in je bed is er niet meer bij. NS conducteurs  (1900) ontvangen een smartwatch. Na meerdere succesvolle proeven blijkt dat de smartwatch een goed hulpmiddel is om op de seconde nauwkeurig te fluiten. Dit draagt een steentje bij aan het nog beter op tijd kunnen rijden en heeft daarmee een positief effect op de reizigerspunctualiteit.
Conducteur Ron Bongers testte de smartwatch uitvoerig: “Kort voor vertrek geeft de smartwatch een trilsignaal, zodat ik weet dat ik het vertrekproces kan starten. Uiteraard staat de veiligheid voorop. Daarna telt het horloge af tot het moment van vertrek, zodat de trein precies op de seconde nauwkeurig kan vertrekken.”
Het gebruik van de smartwatch zorgt er ook voor dat conducteurs tot de laatste seconde service kunnen verlenen. Conducteur Ron: “Eerst hield ik de tijd nauwkeurig in de gaten via mijn telefoon of de stationsklok. Doordat ik weet dat de smartwatch mij op het juiste moment een seintje geeft, kan ik al mijn aandacht aan de reizigers besteden.” Het gebruik van de smartwatch maakt daarnaast een nog betere samenwerking mogelijk tussen de collega’s op de trein. Het horloge geeft namelijk exact dezelfde tijd als die van de machinist. Later dit jaar ontvangt nog een groep conducteurs hun smartwatch. Bron en foto: NS

3 Comments

  1. Altijd grappig, spelfouten (“treed”) die heel prominent aanwezig zijn…
    Helaas ben ik een taalfrik.

  2. Tijdig op het perron zijn is niet zozeer een kwestie van tijdig je bed uitkomen. Ik en vele medereizigers kunnen overstappen op hetzelfde perron, we hebben helaas maar 15 seconden overstaptijd. Gaat de conducteur fluiten als de hele horde nog aan het instappen is?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.