NS – TRAXX in model

Advertentie

                                                                                                                                                                                                                    Niet alleen de NS heeft een TRAXX locomotief rijden. De modelspoorwereld blijft natuurlijk niet achter.

NS traxx PikoPIKO was de eerste die deze loc aankondigde in zowel 2-rail gelijkstroom, als een 3-rail wisselstroom/digital  model. Het model zal in het voorjaar van 2015 in de PIKO Expert serie verschijnen. De verkoopprijs van de gelijkstroom zal tussen € 110,– en € 120,– liggen.  Meerprijs wisselstroom € 20,– De E 186 TRAXX van PIKO is een verregaand gedetailleerd model en wordt als NS 186 002 uiteraard van de juiste Intercity-kleuren voorzien. Verder is het model uitgevoerd met een kortkoppelingssysteem aan beide zijden, wisselend wit/rood licht en voorbereid voor digitaal en sound. De prijs-/kwaliteitsverhouding van de PIKO Expert serie is bijzonder hoog. Een vergelijkend testbericht in Rail Hobby heeft vorig jaar uitgewezen, dat de technische kwaliteit van de PIKO BR 186 zelfs hoger ligt dan die van het concurrerende modellen.

NS TRAXX AMCEOok ACME brengt binnenkort dit nieuwe paradepaardje van de NS in model op de markt. Het betreft hier de NS TRAXX 186-001 de eerste die Bombardier aan de NS afleverde. Wanneer dit model leverbaar wordt en wat de prijs wordt  is nog niet bekend.

NS traxxOp de Spielwarenmesse in Nürnberg kondigde MÄRKLIN en TRIX de nieuwe NS TRAXX serie 186 ook aan, dat het Fyra-debacle snel moet  doen vergeten. Märklin brengt met de 36622 een betaalbaar model op de markt. TRIX blijft natuurlijk niet achter met deze mooie locomotief met een behoorlijk aantal functies. De “Redder in nood”, aldus de Märklin folder. De TRAXX zal volgens de fabrikant in mei/juni leverbaar zijn.

NS traxx brawaBRAWA 43945 elektrische locomotief serie 186 TRAXX van de NS. AC sound. De voorlopige prijs € 309,95. Zeer gedetailleerd model met vele extra aangezette details. Opbouw en chassis uit metaal vervaardigd, losse details van flexibel kunststof. Hoogvermogen 5-polige motor met vliegwiel, de tractie-assen zijn aangedreven. Front en sluitverlichting analoog in bedrijf, digitaal schakelbaar.

IMG_1105sOp Eurospoor 2014 in Utrecht zagen wij hem al rijden, maar op de Nürenberger Spielwarenmesse is de nieuwe NS TRAXX nu definitief aangekondigd bij ARNOLD voor de N-spoorders onder ons. Arnold staat voor grote kwaliteit. De (voorlopige) verkoopprijs staat op € 179,00. Echter hij staat pas gepland voor is september 2015.

Daar de TRAXX loc al in diverse modellen in Z-Spoor leverbaar is, zal vermoedelijk het NS-TRAXX model voor onze 6 mm rijders niet achter blijven. Na alle waarschijnlijkheid zal dat dan pas volgend jaar bekend worden gemaakt. MärklinZ loopt nu eenmaal achter HO en N aan.

Mocht u een van de modellen voor uw spoorbaan willen kopen houd deze website in de gaten.