NS: Reis niet met de trein

Advertentie

De Nederlandse Spoorwegen adviseren om niet met de trein te reizen wanneer dit strikt noodzakelijk is. Hiermee volgen ze de adviezen van de ANWB en het KNMI. De treinen rijden nog net aan maar het is allemaal net aan aldus de woordvoerder van de NS. In de randstad kan enkel gereden worden na het invoeren van de speciale dienstregeling.Vanwege de speciale dienstregeling met minder treinen, wordt voorkomen dat er filevorming ontstaat vanwege de overvolle sporen. Dit houdt echter wel in dat de treinen overvol zullen zijn.

UPDATE 4 maandag 20 december 2010: Omdat het vast nog wel feest blijft op het spoor is vanaf nu het laatste nieuws omtrent de NS en het winterweer te volgen via deze link op onze website.

UPDATE 3 zaterdag 18 december 2010: De NS rijdt de speciale winterdienstregeling. Dit betekend dat er minder treinen zullen rijden om files op het spoor te voorkomen. De NS zegt wel alle stations te bedienen.

UPDATE 2 vrijdag 17 december 2010:

De NS geeft het volgende persbericht uit:

Sneeuwval ook morgen effect op treinverkeer
NS rijdt morgen een speciale winterdienstregeling
Vanaf het begin van de dag past NS dienstregeling aan vanwege het aanhoudende slechte weer
• Minder treinen, langere reistijden, intercityfrequentie aangepast
• Preventieve aanpassing houdt treinen in beweging
De verwachting is dat ook morgen het weer effect heeft op het treinverkeer. Daarom voert NS vanaf het begin van de dag een geplande aanpassing aan de dienstregeling in – speciaal ontworpen voor deze weersomstandigheden – zodat treinen kunnen blijven rijden en iedereen op zijn bestemming komt. Dit betekent dat treinreizigers de hele zaterdag rekening moeten houden met een langere reistijd en drukkere treinen. NS adviseert reizigers kort voor vertrek de meest actuele reisinformatie te raadplegen.
Door een geplande aanpassing te doen aan de dienstregeling wordt ‘filevorming’ op het spoor tegengegaan en wordt voorkomen dat het vastloopt. Zo ontstaat ruimte op het spoor waardoor het  treinverkeer soepeler kan verlopen. Net als vandaag willen NS en ProRail ook morgen alles op alles zetten om het treinverkeer in beweging houden, ook onder moeilijke weersomstandigheden.
ProRail heeft morgen honderden mensen op cruciale locaties paraat staan om storingen snel te verhelpen. NS zet extra servicepersoneel in om klanten van dienst te zijn. Minder stoptreinen, minder intercity’s. Er gaan morgen met name in de randstad minder stoptreinen per uur rijden . De intercity ’s gaan twee in plaats van vier keer per uur rijden. Hierdoor krijgen reizigers te maken met langere wachttijden op perrons en mogelijk minder zitplaatsen. Omdat het morgen weekend is, zal het naar verwachting niet zo druk zijn als vandaag. Internationaal treinverkeer zal blijven rijden.

Reisinformatie
Reizigers wordt geadviseerd een uur voor vertrek via de mobiele site mobiel.ns.nl of via de “apps” voor mobiele telefoons of teletekst pagina 751 de juiste informatie te zoeken over de reis. NS zal gedurende de dag updates geven van de situatie op het spoor.

UPDATE 1: NOS meldt zojuist dat station Amsterdam CS afgeladen vol is, te vergelijken met koninginnedag en dat er nog maar mondjesmaat treinen rijden. Ook schijnt het station, met bussen, inmiddels niet meer te bereiken te zijn. Wel worden er op het station kopjes thee uitgedeeld.

Klik hier voor storingen en vertragingen.

Over Guido Damsteeg 162 Artikelen
Hi! Ik ben Guido (43) dol op reizen, fotograferen en vermaak me vele uren per dag op (mobiel)internet. Ik ben de eigenaar en beheerder van Treinennieuws.nl, iLoveStedentrips.nl en RondreizenNoordAmerika.nl.