NS mag geen persconferentie geven

Advertentie

Minister Dijsselbloem van Financiën steekt stokje voor persconferentie van president-directeur Roger van Boxtel van NS. Dat meld de Telegraaf donderdag. De NS-topman wilde vrijdag bij de presentatie van de jaarcijfers de nieuwe strategie van NS bekend maken.
Maar dat gaat niet door omdat, zo zeggen NS-bronnen, Dijsselbloem de stukken dit weekend nog eens goed wil doornemen. NS maakt de winst- en verliescijfers over 2015 nu via een persbericht bekend, weet de krant. Treinreiziger.nl informeerde donderdag eerder bij NS wanneer het bedrijf de jaarcijfers bekend zou maken. NS wilde toen niets kwijt of er vrijdag wel of geen persconferentie zou volgen.
Als de informatie van de Telegraaf klopt, dan is het hoogst opmerkelijk. In de bijna 11 jarige geschiedenis van Treinreiziger.nl zijn de jaarcijfers altijd met een persconferentie gepresenteerd. De nieuwe visie van NS ligt gevoelig, omdat die impact heeft op veel banen. Zo gaan de NS Retail-onderdelen mogelijk over naar andere exploitanten. Ook stopt NS waarschijnlijk met busbedrijf Qbuzz en is het onzeker of NS via dochter Abellio in het buitenland actief blijft.