NS Hispeed laat Fyra uit voorzorg niet rijden

Advertentie

NS Hispeed neemt ook morgen Fyra uit voorzorg uit de dienstregeling vanwege de schade aan de Fyra-treinen, dit door grote ijsbrokken. Vanaf Roosendaal zetten NS en NMBS extra treinen naar België in. Reizigers worden op het ogenblik geïnformeerd over deze voorzorgsmaatregel en de mogelijke reisalternatieven. Eerder vandaag bleek dat het plaatwerk onder de hogesnelheidstrein flink beschadigde. Op dit moment vindt nader onderzoek plaats door diverse specialisten om de precieze oorzaak vast te stellen.

Deze maatregel geldt vooralsnog voor morgen 18 januari. Vannacht en morgenochtend zullen testritten met Fyra-treinen plaatsvinden om uitsluitsel te geven over de dienstverlening de dagen erna. Marjon Kaper, commercieel directeur NS Hispeed: “Wij beseffen dat onze klanten hiervan de dupe zijn. Onze aandacht en prioriteiten liggen dan ook bij onze reizigers, die op ons rekenen. Verder zullen wij in de komende weken en maanden nauw samenwerken met onze partners NMBS en treinfabrikant AnsaldoBreda om deze en eerdere tegenvallers het hoofd te bieden.” De inspanningen van alle NS Hispeed medewerkers zijn erop gericht alle reizigers op hun gewenste bestemming aan te laten komen. Waar mogelijk zal contact worden gezocht met reizigers om hun ticket om te boeken. Op perrons zijn extra medewerkers om reizigers te helpen. Advies aan reizigers met bestemming Brussel is om via Roosendaal te reizen. Vanaf Roosendaal rijdt één keer per uur een stoptrein naar Antwerpen. NS en NMBS zetten een extra trein per uur in tussen Roosendaal en Essen, waar de reiziger kan overstappen op een rechtstreekse Intercity naar Brussel. Naast deze verbinding heeft NS bussen beschikbaar tussen Roosendaal en Essen om reizigers waar nodig van dienst te zijn. NS Hispeed adviseert reizigers rekening te houden met langere reistijd en een extra overstap. Voor vragen heeft NS
Hispeed een nummer beschikbaar: 0900-9296. Kosteloos omboeken en annuleren van Fyra tickets is mogelijk.
Na deze officiele mededeling van NS Hispeed, rijst bij ons de vraag: “Is dit het begin van de einde voor treinfabrikant AnsaldoBreda?”