NS Hispeed klaar voor de toekomst

Advertentie

Nieuw serviceconcept voor reizen per hogesnelheidstrein. Vanaf 7 december gaat NS Hispeed van start en gaat NS Internationaal op in NS Hispeed, NS travel komt te vervallen.

In afwachting van de ingebruikname van de hogesnelheidslijn heeft NS haar hogesnelheidsactiviteiten samengebracht in NS Hispeed. Onder NS Hispeed vallen de hogesnelheidstreinen Thalys, ICE International, Eurostar en TGV. NS Hispeed biedt de reiziger snelheid en gemak bij het boeken van tickets, de reis naar en van het station, het verblijf op het station en in de trein.


Steeds meer services worden nu al zichtbaar, zoals de NS Hispeed Lounge op station Amsterdam Centraal en de vandaag geopende lounge op Rotterdam Centraal. De lounge is een ruimte met een bijzondere ambiance – onder meer door de samenwerking met het Rijksmuseum en Museum Boymans van Beuningen – waar treinreizigers comfortabel kunnen verblijven of vergaderen in afwachting van hun internationale trein. Verder wordt met de nieuwe website (http://www.nshispeed.nl/ vanaf 7 december) niet alleen het boeken van treintickets eenvoudiger, maar zijn ook services, zoals hotelovernachtingen en parkeerfaciliteiten, te organiseren via deze website. “Wij verwachte met deze nieuwe services en straks de hogesnelheidstrein ook in Nederland, 24 miljoen reizigers te gaan vervoeren in 2011, 40% hiervan reist nu met de auto.”, aldus Jan-Willem Siebers, Commercieel Directeur NS Hispeed. De reis naar en van het station vormt een belangrijke schakel in de totale reis en krijgt daarom binnen het serviceconcept veel aandacht. Bij alle NS Hispeed stations zijn goede parkeerfaciliteiten en op Schiphol wordt valet parking aangeboden. Op de nieuwe site NSHispeed.nl vindt de reiziger vanaf 7 december alle informatie over de faciliteiten op en rond de NS Hispeed stations zoals parkeermogelijkheden en -tarieven, Kiss & Ride locaties, taxiservices, fietsenstalling en –verhuur en autohuur. Tickets zijn snel en eenvoudig online te boeken en ook in de Ticket & Service winkels op de NS Hispeed stations kan men gemakkelijk tickets bestellen of afhalen. Homeprint en andere vormen van ticketless reizen zijn in volle ontwikkeling. Op de NS Hispeed stations Amsterdam, Rotterdam en Schiphol komen voor de hogesnelheidstreinen vaste vertrekperrons met aangename stoelen.