NS: extra treinen voor Noord-Holland (Update)

Advertentie

Utrecht – 23 maart 2017 – Vanaf december gaat NS elke 10 minuten een Intercity laten rijden tussen Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. Een route waar veel reizigers nu nog klagen over drukke treinen. Deze wijziging verbetert het reizen tussen deze steden aanzienlijk: vaker een trein betekent minder lang wachten en een grotere kans op een zitplaats. Ook zorgt het ervoor dat NS hier meer reizigers kan vervoeren.
Nadeel van de wijziging is dat een paar verbindingen in Noord-Holland er op achteruit gaan. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat hier een tienminutendienstregeling moet aansluiten op een kwartiersdienstregeling. De consumentenorganisaties verenigd in het LOCOV geven aan dat zij zich hier zorgen over maken.
Naar aanleiding van deze zorgen wil NS € 1 miljoen investeren om deze nadelen te verzachten. Dit bedrag wordt gebruikt voor extra treinen te laten rijden. Welke is nog niet bekend. NS bespreekt dit voorstel met ROVER en de provincie Noord-Holland. De NS zet al haar kennis en expertise in om de puzzel samen met de betrokkenden zo goed mogelijk te leggen. Dat is onderdeel van het samenstellen van de nieuwe dienstregeling wat NS ieder jaar doen. De nieuwe dienstregeling gaat in december van dit jaar in. Bron NS – Foto’s treinennieuws.nl

1 Comment

  1. Voer waar nodig in NH ook een aansluitende 10 minutenregeling in

    Vaak zie ik de treinverbinding A’dam CS -Uitgeest ook overvol zitten (en staan).

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.