NS directeur van Boxtel: “Alles uit de kast”

Advertentie

De NS directeur Roger van Boxtel zei het al: We moeten “ alles uit de kast halen ” Hij wil ook langer door als topman bij de NS aanblijven. Hij werd in augustus 2015 tijdelijk president-directeur van het spoorwegbedrijf. Dat was voor een jaar. Volgens ingewijden heeft hij nu al aangegeven ook na die tijd aan te willen blijven. Er wordt goed werk verricht om de achterstand in te halen.
Zoals in het zonnige Spanje daar wordt aan oplossingen voor de NS gewerkt. Treinfabrikant CAF werkt momenteel hard aan de productie van de eerste van 118 nieuwe Sprinters (SNG) voor NS. Op de foto een beeld van de productie van één van de eerste ‘bakken’ (rijtuigen) in de fabriek in Beasain. In 2017 gaan de eerste Sprinters getest worden in onder meer een speciale Klimaatkamer in Wenen en op een speciaal testcircuit. Daarna start de serieproductie en de test- en toelatingsfase op het Nederlandse spoor waarna ze in 2018 moeten gaan rijden. De nieuwe Sprinters die CAF voor NS bouwt zijn gebaseerd op het Civity-platform van CAF. Deze wordt aangepast aan de laatste Nederlandse eisen en wensen. Meer weten?  Zie de NS website.
Naast deze 118 Sprinters krijgt NS ook 58 Sprinters van fabrikant Stadler. De eerste worden nu getest op het Nederlandse spoor en moeten in 2017 gaan rijden. Meer over die Sprinters hier. Maar als alle nieuwe treinen op het spoor staan, kan de NS nog geen garantie geven dat er een zitplaats in de spits is. Kijk maar naar Japan en China, of om dichter bij huis te blijven: Barcelona, Parijs of Londen. Zolang iedereen op de zelfde tijd wil beginnen, zullen we hiermee moeten leren leven.