NS Dienstregeling 2019 bekend

Advertentie

Nieuwe Sprinters op het spoor
Gefaseerde instroom van 118 nieuwe Sprinters op het spoor
Extra trein op hogesnelheidslijn Amsterdam – Rotterdam
Opening station Lansingerland-Zoetermeer
Veel verbindingen hetzelfde, kleine aanpassingen vertrek- en aankomsttijden

Zondag 9 december start NS de dienstregeling 2019. Vanaf dan rijdt NS elke uur een extra – vijfde – trein op de snelgroeiende hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Rotterdam. Ook kunnen reizigers vanaf die dag gebruik maken van gloednieuwe CAF Sprinters en een gloednieuw station: Lansingerland-Zoetermeer. De dienstregeling blijft in 2019 op hoofdlijnen hetzelfde als in 2018: voor 98% van onze reizigers verandert er niet of nauwelijks iets. Wel kunnen vertrek- en aankomsttijden op sommige stations iets veranderen. Reizigers kunnen de dienstregeling raadplegen via de NS-app of NS.nl.
Roger van Boxtel, president-directeur van NS: “We hebben de treinen uitvoerig beproefd en de eerste ervaringen zijn goed. Maar de belangrijkste test is natuurlijk als ze elke dag met reizigers in de dienstregeling rijden. De uitbreiding van onze Sprintervloot is enorm belangrijk voor grote groepen reizigers die korte afstanden reizen. We hopen dat onze reizigers de trein waarderen.”

Meer capaciteit tussen Amsterdam en Rotterdam

Tussen Amsterdam en Rotterdam start straks elk uur een extra trein op de hogesnelheidslijn. Daarmee rijden hier ieder uur 5 treinen per richting (exclusief Thalys en Eurostar). Ook worden de bestaande treinen van de Intercity direct tussen Amsterdam en Rotterdam verlengd. De capaciteit van deze snelle verbinding stijgt daarmee met bijna 20%.

Een nieuw station

Het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer wordt per 9 december in gebruik genomen. De Sprinter van Den Haag Centraal naar Gouda stopt hier vier keer per uur in beide richtingen. Op een gemiddelde werkdag zullen 2000 à 2500 reizigers van dit station gebruik maken.
Nieuwe Sprinters
NS verwacht opnieuw een groeiend aantal reizigers. Daarvoor zullen we waar mogelijk treinen verlengen. Met ingang van de nieuwe dienstregeling stromen de eerste van 118 nieuwe Sprinters gefaseerd in op het spoor. Dit levert in totaal 20.000 zitplaatsen reizigers.

Uitbreiding stations met NS reisassistentie

Met de dienstregeling breidt NS ook de assistentieverlening voor reizigers met een beperking uit met acht extra stations: Akkrum, Olst, Amersfoort Vathorst, Dieren, Ravenstein, Rilland Bath, Hillegom en Wormerveer. NS biedt deze dienst dan aan op in totaal 127 treinstations.

Ben je geïnteresseerd in de gehele nieuwe spoorkaart 2019 die is onderaan de site van de NS downloaden. Bron en foto’s NS