NS-abonnement ook een OV-chipkaart

Advertentie

chipknipautomaats1De introductie van de OV-chipkaart is in volle gang. Met één kaart krijgt u straks toegang tot het hele openbaar vervoer: trein, bus, tram en metro. In de loop van dit jaar zal NS de kaart in gebruik nemen maar voordat het zover is, kunt u uw eigen NS-abonnement al als OVchipkaart gebruiken. U hoeft dus geen afzonderlijke kaart aan te schaffen en dat scheelt meteen 7,50. Op uw kaart kunt u reissaldo en producten laden van vervoerders, waar de OV-chipkaart al in gebruik is. Dat is op diverse plaatsen in Nederland al het geval.

4 Comments

  1. ik het een 60 plus kaart kan ik die gebruiken om op te laden voor de chipkaart?

  2. Ik heb een persoonlijke OV chipkaart aangeschaft en wil hier een maandabonnement voor de trein op zetten. Ik ben er echter achter gekomen dat dit niet kan!!??
    Kan iemand mij vertellen wanneer ik wel een abonnement op mijn chipkaart kan zetten. Gaat om het traject Steenwijk – Zwolle. Ik heb niets aan een voordeelurenabonnement.

    Ik hoor graag van u

  3. Het klopt dat op dit moment een maandkaart alleen als papierenkaartje nog wordt verkocht. Het is op dit moment nog onduidelijk wanneer dit gaat veranderen.
    De 60+ voordeelurenkaart kan als OV-chipkaart gebruikt worden.

  4. De kosten voor de trein kan je vinden op ns.nl. Je vraagt een resiadvies op, en daaronder staan de belangrijkste prijzen. Je kan daaronder vervolgens drukken op “toon uitgebreide prijzen”. Dan zie je de prijs van een maandkaart. Voor de tram heb je een OV-chipkaart nodig.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.