NS ‘Koningstrein’ brengt Nederland van B naar A

Advertentie

NS ‘Koningstrein’ brengt Nederland van B naar A


• NS gaat samen met Nederland van B naar A, van Beatrix naar Alexander

• Spot de trein en win!

• Bekijk de inhuldiging op 30 april op het station
In aanloop naar de troonswisseling brengt NS haar reizigers niet alleen van A naar B, maar ook van B naar A. Want Nederland gaat van Beatrix naar Alexander. Samen met haar reizigers viert NS dat graag mee. Daarom rijdt vanaf donderdag 25 april een speciale ‘Koningstrein’ door heel het land.  Bijna 1.000 m2 oranje folie, 200 m2 rood-wit-blauwe vlagbestickering, 717 confetti-stippen en tien ‘vanBnaarA’-logo’s vormen samen de speciale ‘Koningstrein’. Deze oranje blikvanger wordt vanaf donderdag 25 april ingezet in de reguliere dienstregeling. Treinreizigers die zichzelf voor het instappen op de foto zetten met deze speciale ‘Koningstrein’ en de foto uploaden via Facebook of ns.nl/vanBnaarA maken kans op een mooie prijs; een weekendtrip voor 6 personen met NS Hispeed naar Parijs of een Samsung Galaxy S4.  NS-medewerkers in de treinen en op het station dragen een voor de troonswisseling speciaal ontwikkelde ‘vanBnaarA’-pin op het uniform.
 ‘Oranje Strik’ voor dromen op speciale trein
Het Nationaal Comité Inhuldiging vraagt alle Nederlanders om een interessante, grappige, ontroerende, ambitieuze of verrassende toekomstdroom te delen. NS ondersteunt dit mooie initiatief en daarom kan iedereen ook op ns.nl/vanBnaarA en in de ‘Koningstrein’ dromen bedenken, creëren en uploaden bij ‘mijn droom voor ons land’. In september zal NS de selectie van het Comité van de 50 meest bijzondere dromen verbeelden op de speciale trein. Het Nationaal Comité Inhuldiging heeft NS voor dit initiatief een ‘Oranje Strik’ toegekend.
Praat mee in de Social Coupé
Tot Koninginnedag wordt het laatste rijtuig van de ‘Koningstrein’ ingericht als Social Coupé. De Social Coupé is een initiatief van twee studenten die het gesprek met medereizigers willen aanmoedigen, natuurlijk in de thema’s dromen en troonswisseling. Iedereen kan instappen en meereizen in de trein. Volg ns.nl/vanBnaarA of Twitter @vanBnaarA voor meer informatie.
Beleef het mee op het station Dat NS met Nederland van B naar A gaat, zien de reizigers niet alleen terug op de speciale trein, maar ook op het station. Want een groot aantal stations waaronder Amsterdam Centraal, Sloterdijk en Zuid, Amersfoort en Leiden zijn feestelijk versierd. En op 30 april kunnen reizigers op stations Amersfoort, Leiden, Rotterdam Centraal, Breda en Den Haag Centraal via de bestaande grote schermen de inhuldiging direct meekijken.
Geschiedenis NS en Koninklijk Huis Op de website ns.nl/vanBnaarA kunnen reizigers meer lezen over de geschiedenis die NS en het Koninklijk Huis al meer dan 175 jaar delen. Onder meer over de spoorinitiatieven van Koning Willem I, de koninklijke trein en de Koninklijke Wachtkamers; de parels van het station. Een speciale app voor iPhone en Android opent de deuren van de wachtkamers waar iedereen ongestoord een kijkje kan nemen in de Koninklijke Wachtkamers van Amsterdam Centraal, Den Haag HS en het Spoorwegmuseum.

1 Comment

  1. Waarom geen huldiging op het scherm op station Utrecht Centraal?

    groet,
    Christine Nanlohy

    Dit vraagt deze treinenieuws.nl lezeres zich af.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.