Nostalgische stoomweekend Sneek geheel uitverkocht

Advertentie

De Stichting Stoomtrein Fryslân (SSF) heeft binnen twee weken alle treinkaartjes verkocht voor haar derde nostalgische stoomweekend. Het evenement in de Friese Zuid West Hoek wordt gehouden op 21 en 22 april 2007. Dit jaar was het voor het eerst mogelijk om via internet kaarten te bestellen en per post te laten opsturen. Daar is massaal (zelfs internationaal) gebruik van gemaakt.

Het is niet mogelijk gebleken om nog een extra rijtuig in te zetten om zo teleurgestelde treinliefhebbers alsnog een rit met de stoomtrein aan te kunnen bieden. Bij het rijden van de trein staat de veiligheid van de reizigers voorop. Door een extra rijtuig zouden passagiers buiten de perrons moeten uitstappen. Met alle drukte is dat voor de organisatie een te groot risico. De gelukkige bezitters van een stoomtreinkaartje staat dus een exclusieve retourrit te wachten op het traject van Sneek naar Stavoren. Vorig jaar trok het evenement ruim 40.000 bezoekers. Als het weer mee zit, wordt gezien de huidige belangstelling voor de treinkaartjes, een nog hogere opkomst verwacht. Vele treinliefhebbers zullen langs de route en op de stations een glimp van de locomotief op willen vangen. Een heel team van vrijwilligers van de SSF dragen in samenwerking met Phoenix Beveiliging zorg voor veiligheid langs de route om het stoomweekend in goede banen te leiden.

Dat mensen van binnen en buiten Friesland massaal warm lopen voor een toeristische stoomtreinverbinding op dit traject heeft de Stichting wel bewezen met deze recordverkoop! De ware stormloop op de kaartjes ziet de SSF dan ook als een grote steun in de rug en motiveert de stoomstichting om door te gaan met het succesvol opzetten van een toeristische stoomtrein in samenwerking met de betrokken gemeenten in de Friese Zuid West Hoek.

Zie voor meer informatie de internetsite van de Stichting Stoomtrein Fryslân: www.stoominfriesland.nl