Nostalgie op het spoor

Advertentie

Bezoekers van deze site houden van treinen. Meestal hebben zij vele mooie boeken in de kast staan. Daar kan er nu één bij gekocht worden. Nostalgie op het spoor/De eerste elektrische locomotieven van NS, is het nieuwste boek van uitgeverij WBOOKS, die de laatste jaren bekend staat, als een uitgever van mooie boeken over de spoorgeschiedenis. Als opvolger van de boeken “Er kan nog een trein komen” en “Treinen die komen en gaan”, nu een prachtig boekwerk waarin wegens de historie alle foto’s geheel in zwart/wit afgedrukt zijn. Achterin twee pagina’s in kleur, wat de werkelijke kleuren van de locomotieven waren.
Carel van Gestel (Zeist, 1946) is een Nederlandse schrijver van o.a. spoorboeken. Carel van Gestel schrijft al jaren over dit laatste onderwerp. En heeft zijn sporen al verdiend. Er zijn al vele boeken van zijn hand verschenen, ook bij ander uitgevers van boeken.
Tijdens de wederopbouw in Nederland na de tweede wereldoorlog speelden de spoorwegen een grote rol. Locomotieven waren daarbij van cruciaal belang. Het einde van het stoomtijdperk was in zicht, de toekomst was de elektrische locomotief. Het zijn de late jaren veertig van de vorige eeuw. De schade die de Tweede Wereldoorlog heeft achtergelaten in het land heeft zich ook uitgestrekt naar materieel en infrastructuur. De spoorwegen zijn desolate, ruïneuze landschappen geworden. Dan komt de elektrificatie van de hoofdlijnen van het spoorwegnet – een bundel zonlicht door de duisternis.
In dit boek volgen we de eerst elektrische locomotieven bij de NS. Een boeiende reis door de tijd aan de hand van prachtige historische foto’s. Nostalgie in optima forma.

Specificaties
Aantal pagina’s: 168
Auteur: Carel van Gestel
Illustraties: Circa 160 foto’s in zwartwit
ISBN: 9789462581883
Taal: Nederlands
Uitvoering: Gebonden
Prijs: € 29,95
Formaat: 21 x 28 cm

 Bestellen bij: WBOOKS