Nostalgie Dagen in mei bij de ZLSM

Advertentie

In de meimaand lijkt het bij de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij in Simpelveld wel of de tijd een eeuw heeft stilgestaan. De stationschef, die hiernaast in het imposante stationsgebouw van Simpelveld, zijn woning heeft, opent rond de klok van 9 uur de voordeur van het station. Momenteel hoor je nog alleen de vroege vogels vrolijk kwetteren, voor de rest heerst nog een serene rust rondom de perrons en de sporen. Dat zal weldra veranderen als de grote stoomtrein het station zal binnen komen denderen. Het belooft een mooie dag te worden…
Nostalgiedagen bij de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij
Met de Nostalgiedagen lijkt het rondom het station van Simpelveld wel of de tijd 100 jaar stil heeft gestaan. Op alle dagen dat de museumspoorlijn in bedrijf is tussen 1 en 20 mei voert ZLSM u mee naar de gloriedagen van de stoomtrein, de tijden waarin verre reizen nog niet voor iedereen weggelegd waren. Stap in de stoomtrein en ga mee terug naar de dagen van weleer. Ontmoet reizigers van rond de eeuwwisseling van de vorige eeuw en beleef wat er in die tijd op een grensstation allemaal te beleven viel.

Programma
In de weken van de Nostalgie Dagen ontmoeten we elke rijdag andere bijzondere mensen rondom het station; zoals een boekbinder, een hoedenmaker, een leerbewerker, een mandenmaker of een kantklosser. Ook zullen een aantal organisaties en verenigingen hun medewerking verlenen om de nostalgische sfeer extra te benadrukken. Op 5 en 12 mei ontmoeten we de Maastrichter Brigade, die grenscontroles zullen uitvoeren. Op eerste Pinksterdag zal ‘Keep them Rolling’ een bezoek brengen aan onze dagen.

Bezoek en treinen
Tijdens de Nostalgie Dagen, die plaatsvinden op 1, 2, 5, 8, 9, 12, 15, 19 en 20 mei, zijn het station en de perrons van Simpelveld vrij toegankelijk. Om te treinen tussen Simpelveld en Valkenburg of Simpelveld en Kerkrade koopt u een kaartje bij de conducteur of aan het loket. Met de aanschaf van uw plaatsbewijs draagt u bij aan het in stand houden van dit bijzondere Limburgse erfgoed.

Kijk voor meer informatie over vertrektijden en plaatsbewijzen op http://zlsm.nl/site/.