Nog eens 20 FLIRT treinen voor Polen

Advertentie

Bussnang – Stadler Rail in Zwitserland heeft vorige week, nog net in 2012 van de Poolse spoorwegen Łódź AG een order voor 20 twee-sectie FLIRT (Fast Light Innovative Regional Train) ontvangen. Bovendien krijgt Stadler de opdracht voor het technisch onderhoud van de gehele vloot voor de komende 15 jaar. De waarde van de gehele opdracht (leveringen en onderhoud) is ongeveer 150 miljoen euro. De bouw van treinen zal grotendeels in de Stadler fabriek in Poolse Siedlce geschieden. Verschillende onderdelen zoals de draaistellen worden in Zwitserland gemaakt.
De regio spoorweg Łódź AG is eigendom van de regio en heeft deze in 2010 een order ontvangen voor een verbeterde stedelijk vervoer in en rond de stad Łódź. Op dit moment op het spoorwegnet in de regio, nieuwe stations gebouwd en oude knelpunten gemoderniseerd.
Comfortabele en ruime
De nieuwe treinen voor Łódź zijn gebaseerd op de succesvolle FLIRT van Stadler. In de afgelopen maanden heeft Stadler de reeds geleverde FLIRT opdrachten geëvolueerd. Zo zal de inrichting wordt verder verbeterd tot een beter comfort voor de passagiers.  De snelheid van de nieuwe moderne treinen is 160 km per uur.  De eerste zes treinen worden in het voorjaar 2014 geleverd. De dan nog 10 treinen volgen in de loop van2014. De laatste vier sets worden in het voorjaar 2015 verscheept.  Het FLIRT succesverhaal is niet alleen van toepassing in Polen maar in heel Europa.  Reeds in 2008 leverde Stadler 14 FLIRT treinenn af aan de Poolse provincies van Mazovië en Silezië. Dit waren de eerste voertuigen uit de Stadler fabriek in Siedlce die plaatsgevonden.  Met de huidige levering erbij, is het aantal verkochte FLIRT treinen door Stadler FLIRT gestegen tot 788. De eerste FLIRT werd in 2004 gebouwd – in de tussentijd is dit succesvolle product door Stadler in Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Italië, Polen, Algerije, Finland, Hongarije, Wit-Rusland, Estland en Tsjechië met succes verkocht.