NMBS helpt ‘uitwaaiers’ naar zee

Advertentie

De Spoorwegen (NMBS) leggen vanaf vandaag zaterdag 22 juni tot en met woensdag 26 juni 2019 34 aanvullende treinen in van het binnenland naar de kust. België verwacht de komende week een hittegolf en er zullen dus heel wat mensen zijn die de relatieve koelte van de zee willen opzoeken om daar ‘uit te waaien’. De NMBS speelt daarop in, door met een groter vervoersaanbod extra service te bieden aan ‘strandreizigers’.

Van het totale aantal aanvullende treinen in deze periode (in totaal 34000 extra zitplaatsen!) rijden er zestien op zaterdag en zondag. Tijdens het weekend vertrekken er steeds twee aanvullende treinen vanuit Luik, het meest oostelijk gelegen station, naar Oostende. Ook vanuit Leuven rijdt een extra trein naar Oostende, terwijl één ‘dubbeltrein’ vanuit Hasselt de kustplaats Blankenberge als bestemming heeft. ’s Avonds keren de aanvullende treinen weer terug naar hun vertrekstations. Door gebruik te maken van een weekendretour – dat van vrijdagavond en zondagavond geldig is – reizen de strandgangers met 50% korting van en naar alle bestemmingen in België.
Achttien trein
Vanaf maandag tot en met woensdag worden er in verband met het zonnige weer nog eens 18 aanvullende treinen ingelegd. Dagelijks rijden er twee vanuit Leuven naar Oostende en één van Brussel-Zuid naar Blankenberge. ’s Avonds rijden zij weer terug en hebben dan àlle drie Leuven als eindbestemming. De tijden waarop ze rijden zijn te vinden op de website en de app van de Belgische Spoorwegen.