Nieuwste generatie van zes-assige EURODUAL-locomotief

Advertentie

Berlijn 18 september 2018 – Stadler en de Havelländische Eisenbahn AG (HVLE) presenteerden vandaag de nieuwste generatie van de zes-assige EURODUAL-locomotief op de InnoTrans. HVLE bestelde er tien voor vrachtvervoer in Duitsland.

EURODUAL van Stadler staat voor maximale energie-efficiëntie, prestaties en betrouwbaarheid – en dus ook voor maximale efficiëntie van de kant van de spoorwegexploitanten. De krachtige locomotief is ontworpen om met hoge snelheid door gemengde Europese landen te rijden. Dankzij het ultramoderne adhesiecontrolesysteem en een aanzienlijke trekkracht, kan de EURODUAL de grootste sleepcapaciteit op de Europese markt bieden. Tegelijkertijd wordt de impact op het milieu tot een minimum beperkt en een lagere geluids- en uitlaatgasemissie. bereikt

EURO DUAL is de technologische reactie van Stadler op de uitdagingen van het goederenvervoer per spoor. Met zijn toekomstgerichte technologie, behandelt elke behoefte van efficiënt en betrouwbaar en biedt railoperators een aantal economische en ecologische voordelen,” zegt Parra, CEO van Stadler Valencia, bij de presentatie van de locomotief op de InnoTrans in Berlijn. HVLE is de eerste koper van deze nieuwste generatie zesassige, bimodale locomotieven die Stadler voor de Europese markt heeft ontwikkeld. Het goedkeuringsproces van de eerste twee exemplaren is reeds een paar weken geleden in Duitsland begonnen.