Nieuwe V250 van AnsaldoBreda wordt overgedragen aan NS

Advertentie

Op de website van onze collega’s van Treinreiziger.nl lezen wij dat de Hogesnelheidstrein V250, van de Italiaanse firma AnsaldoBreda, medio september aan de NS Hispeed zal worden overgedragen. Al hebben AnsaldoBreda en de NS nog geen officieel bericht verzonden, ongetwijfeld zal er in september weer champagne vloeien.

Het eerste treinstel van het type V250 zal dus medio september aan NS Hispeed worden overgedragen. Uiterlijk in het voorjaar van 2012 verwacht NS Hispeed de treinen te kunnen inzetten. Vanaf dat moment zal de Fyra 250 kilometer per uur gaan rijden waar dat nu nog 160 kilometer per uur is.
De treinstellen hadden reeds in 2007 geleverd moeten worden; door problemen bij fabrikant AnsaldoBreda is de levering vertraagd. Het eerste treinstel rolde weliswaar al in 2008 van de band, maar moest toen nog uitvoerig getest worden. Dat gebeurde eerst op een testbaan bij het Tsjechische dorp Velim, en sinds 2009 is het prototype in Nederland. AnsaldoBreda is momenteel bezig om de toelating te regelen, dat moet deze zomer worden afgerond. Daarna zullen de treinen aan NS Hispeed worden overgedragen en volgen er proef- en afnameprocedure’s. Lees het hele bericht hier Foto: AnsaldoBreda