Nieuwe Trotter-reisgids ‘Grand Tour of Switzerland’

Advertentie

Grand tour kopVeel lezers van deze site gaan met de trein op vakantie. Zwitserland is dan een van de grootste wensen, Zwitserland is niet voor niets treinenland nummer 1. Met de in het leven geroepen GRAND TRAIN TOUR of Switzerland door heel Zwitserland, kan je een onvergetelijke treinvakantie hebben. Een toer door geheel Zwitserland van noord naar zuid en van oost naar west. In het Noord Oosten van Zwitserland bijvoorbeeld in Appenzell, waar de Appenzeller Bahnen heerlijk door het schonen, mooie en lieflijke Zwitserse berglandschap rijdt. Of rond de Bodensee (Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland) zijn diverse spoorlijnen.

Grand_Tour_Logo_neuMaar de lange treinreis met de ICE van Nederland naar Zwitserland (Basel) houden veel mensen tegen. Maar dan is Zwitserland met de auto bezoeken een optie. Grand Tour of Switzerland ( in navolging van de Grand Train Tour) is een van de mogelijkheden. Je kan overal stoppen om een treinreisje te maken met een van de bergbanen. Stel je van te voren goed op de hoogte waar een mooie rit met de trein gemaakt kan worden.
Trotter-reisgids 'Grand Tour of Switzerland'Met de nieuwe Trotter Zwitserland Reisgids Grand Tour of Zwitserland in de hand biedt de reizigers een unieke kans om dit authentieke vakantieland op een alternatieve manier te verkennen. De paperback-reisgids omvat 176 pagina’s, inclusief tientallen budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen en een gedetailleerde, uitvouwbare kaart van de route. Hij ligt vanaf deze week in de boekhandel en kost € 14,99.
Tijdens de Grand Tour of Switzerland is de reis het doel. Een uitgestippelde route van 1.600 kilometer, die vooral geschikt is voor auto’s en motoren, voert je langs de mooiste plekken die Zwitserland te bieden heeft. Trek in de periode van april tot oktober minimaal zeven dagen uit voor de gehele route en bezoek 44 highlights, waaronder vijf bergpassen in de Alpen, twee biosfeerreservaten en 22 meren. Een weekje extra voor de treinreisje en je hebt een vakantie om nooit te vergeten. Een Eisenbahnatlas kan een goede hulp betekenen, om de toeristische treintrajecten te plannen.
Wat absoluut niet mag ontbreken aan de ontdekkingsreis door Zwitserland is een bezoek aan de elf UNESCO-werelderfgoederen. Zo genieten spoorwegfans van het spoortraject Albula/Bernina, een van de spectaculairste routes ter wereld, en halen winkelliefhebbers hun hart op in de oude binnenstad van Bern. Andere hoogtepunten zijn de meren in het Italiaanstalige Ticino, de 23-kilometer lange Aletschgletsjer en het wijngebied van Lavaux aan het Meer van Genève. Bij Interlaken kunt u op de JungfrauBahn stappen, die u naar het hoogst gelegen station van Europa brengt,  Jungfraujoch op 3454 meter.
Meer informatie over de Grand Tour of Switzerland.
Uitgebreidere informatie over de verschillende treintrajecten van de Grand Train Tour of Switzerland vindt in de “MySwitserland” een gids in de Nederlandse taal. Natuurlijk deze gids ook te koop bij Bol.com
Het mooiste van Zwitserland op de ‘Grand Tour of Switzerland’ is het reizen door Zwitserland op zich.
Droomtrajecten
De Grand Tour of Switzerland verbindt alle hoogtepunten van Zwitserland. Wie het volledige traject wil volgen en voldoende tijd wil uittrekken voor stops of bezoekjes tijdens de rondreis, moet dus rekenen op een tweeweekse rondrit. De rondrit is opgedeeld in etappes met aanrijroutes vanaf de Zwitserse grens, onder meer vanuit Basel. Om het de reiziger gemakkelijk te maken, wordt voor elke etappe een droomtraject aangegeven, dat adembenemende landschappen, spectaculaire bergpassen, karakteristieke dorpen met steile wijnbergterrassen aan elkaar verbindt. Cultuur, natuur, traditie, gastronomie, ontspanning én inspanning: ze lopen naadloos in elkaar over tijdens deze onvergetelijke ronde door Zwitserland.
Overnachten op maat
grand boekJe kunt gedurende het traject – met eigen auto, huurauto of motor – boeken en aan je eigen wensen qua hotelcategorie aanpassen. Langs de unieke route liggen eersteklas hotels, typische Gasthäuser en historische pensions. Wie geen tijd heeft om de Grand Tour of Switzerland zelf voor te bereiden, kan een beroep doen op de Zwitserlandexperts. Zij kunnen het Grand Tour-arrangement boeken en allerhande tips geven. Ook de reisgids en wegenkaart Grand Tour of Switzerland van Kümmerly+Frey zijn inbegrepen. (Duitse taal)

140 sEen voorbeeld van een treinritje is de Appenzeller bahn. De geschiedenis van de Appenzeller bahnen begint eigenlijk in 1875. Door een fusie van diverse kleine spoorlijnen ontstonden de nieuwe Appenzeller Bahnen, die sinds het ontstaan in de zomer van 2006, terug kijkt op een bewogen verleden. De Alpenzeller bahnen verbindt o.a. de volgende plaatsen in het noord oosten van Zwitserland; Appenzell – St.Gallen – GAIS – Altstätten – Wasserauen. De Appenzeller bahnen zijn 1 meter breedt en sinds 1930 werden de lijnen geëlektrificeerd.
In Wasserauen kan je met de kabelbaan naar boven, om o.a. op 1454 meter hoogte een kopje koffie te drinken of een echte Zwitserse lunch te gebruiken in het aan de bergrand gebouwde restaurant Äscher. Wel naar beneden lopen, dat is goed voor je gezondheid en het spaart Francs voor de volgende treinrit.
Voor liefhebbers van de Alpen is er een nieuw forum op internet verschenen: www.thealpsforum.com. Treinliefhebbers, zet eens een mooi Alpenverhaal op dit forum, zullen we haast zeggen.