Nieuwe treinen voor Jungfrau bahnen en Kroatië

Advertentie

jungfrau nieuw
Foto: Railpictures

Nieuwe trein voor de Jungfrau Bahnen
Mocht u dit jaar Zwitserland bezoeken en dan in het bijzonder de Jungfrau bahnen van Kleine Scheidegg naar het hoogste Europese trein station, dan is de kans groot dat u in een nieuwe trein de tocht naar 3454 meter maakt.
Stadler maakt niet alleen Flirt en Kiss treinen o.a. voor de NS, maar heeft ook bijna alle Zwitserse tandrad bahnen mogen zij tot haar klanten rekenen. Zo ook de Jungfrau Bahn dus.
Op de rails van de hoogste spoorbaan van Europa verscheen de eerste nieuwe wagen van drie nieuwe lage vloer spoorwagons. Dit is een historisch moment voor de grootste privé-spoorwegmaatschappij van Zwitserland. De oplegger vervoerde de dure wagens met speciale trailer naar Grindelwald Grund station.
De nieuwe lage vloer treinen van de firma Stadler Rail is slechts de vierde generatie van het voertuig in de geschiedenis van de van de spoorlijn. Het nieuwe voertuig stelt nieuwe normen aan het systeem, het zitcomfort en de krachtige motor. De Jungfrau spoorwegen kan nu in de toekomst de snelheid opvoeren tot 28 in plaats van slechts 12 kilometer per uur, zoals het geval voor de treinen van de jaren 1950 was. Deze zullen nu worden verwijderd. De nieuwere modellen van 1992 en 2003 maakt blijven bij de spoorwegmaatschappij. De Jungfrau spoorwegen besloot eind 2012 nieuw rollend materieel te bestellen. De aankoop omvat vier treinen van drie wagens.

Nieuwe treinen in Kroatië 
kevIn dat andere vakantieland Kroatië komen ook mooie nieuwe treinen. De eerste Končar KEV klasse 7023 DMU kwam op 15 februari in dienst tussen Zagreb en Varaždin Kotoriba. De klasse 7023 DMUs heeft drie-wagen zijn 58,5 m lang. Treinen hebben in totaal 160 zitplaatsen, twee rolstoelruimten en ruimten voor fiets. De lage vloer DMUs heeft CCTV, passagiersinformatiesysteem, wi-fi en airconditioners. De Končar hebben tractie motoren en 390 kW MAN motoren. Maximum snelheid van 120 km per uur. Deze nieuwe treinen komen uit Hongarijen.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Wilt u op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan geheel gratis in voor onze berichtendienst. U ontvangt dan al ons nieuws gratis in uw mailbox, klik hier.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++