Nieuwe trams van GVB Amsterdam gaat er vermoedelijk zo uitzien

Advertentie

Een artist’s impression van de nieuwe trams zoals die in gebruik zullen worden genomen.

Vervoerbedrijf GVB heeft de eerste beelden vrijgegeven van de nieuwe trams die waarschijnlijk vanaf 2019 door Amsterdam zullen gaan rijden.
Er zit weer een grote tram bestelling in de pijplijn. Het GVB van Amsterdam gaat 63 nieuwe trams aanschaffen, met een optie tot nog eens zestig extra voertuigen. Deze voertuigen zullen de oudere modellen vervangen en zullen onder andere worden ingezet op de vernieuwde Amstelveenlijn. Na de contractondertekening, dat het vervoerbedrijf dit najaar wil hebben gedaan, kan worden gestart met de ontwerpfase.

Mock-up
Volgend jaar wil het GVB de reizigers, belanghebbenden en andere geïnteresseerden al laten kennismaken met de nieuwe tram. Dan wordt een ‘mock-up’ van de tram getoond, een statisch model op ware grootte van een deel van de tram. Net zoals in Den Haag bij de nieuwe trams van Siemens. Mensen kunnen de nieuwe tram dan ervaren en hun mening geven over de laatste keuzes op het gebied van bijvoorbeeld interieur, inrichting en toegankelijkheid van de tram voor de reiziger.

Kleur
Of de kleuren wit en blauw van de nieuwe trams definitief zijn is nog niet bekend: het vervoerbedrijf kijkt later nog naar kleur en inrichting. De 63 nieuwe trams zijn van het standaardtype URBOS 100 van CAF. De trams hebben een lengte van dertig meter en een breedte van 2,40 meter en bestaan elk uit vijf gekoppelde modules. Ze zijn daarmee iets langer, ongeveer zeventig centimeter, dan de huidige Combino’s. Maar deze trams gaan niet over de Leidsestraat. Het voertuig beschikt over vijftig zitplaatsen en 125 staanplaatsen.

1 Comment

  1. Vergeleken met die Mercedes zijn deze trams wel heel erg “lagevloers”…..;-)

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.