Nieuwe Rail Away

Advertentie

rail away logoEr zijn weer nieuwe afleveringen van de beroemde serie Rail Away. Tijdens deze feestelijke dagen aan het einde van het jaar brengt de EO deze nieuwe afleveringen op het scherm. Van 28-30 december zijn er 3 nieuwe afleveringen!
Op woensdag 30/12 gaan de EO terug naar het begin: de plek waar in 1995 de documentaire werd gemaakt, waaruit Rail Away ontstond. We volgen de route Landquart – Davos van de Rhätische Bahn in Zwitserland. En gaan vervolgens met de Schatzalpbahn omhoog. In deze uitzending staat het verhaal van W.J. Holsboer centraal, de Nederlandse grondlegger van de Rhätische Bahn.
Japan! Na vele jaren proberen, is het dit jaar gelukt om in Japan treinen te filmen! Rail Away begint de allereerste aflevering vanuit Japan in Nagasaki. Daarna reizen we met de Seasideliner via Huis ten Bosch (ja echt waar!) naar Sasebo. Dinsdag 29/12, 19:55 uur, NPO2.
‘Centraal Station van Nagasaki, op het Japanse eiland Kyushu.’
nwe rail away japan‘De Sea Side Liner van de Kyushu Railway Company. Te zien in de Japan-aflevering op 29 december.’
‘De Sea Side Liner rijdt langs de Omura-baai in de allereerste aflevering van Rail Away in Japan.’
‘Huis Ten Bosch station, toegangspoort voor het park Huis ten Bosch op Kyushu, in Japan. Stations en het Nederlandse park zijn te zien in de eerste Japan-reis van Rail Away ooit. Dinsdag 29 december, 19:55 uur