Nieuwe NS Sprinter valt in de prijzen

Advertentie

Het uiterlijk van de Sprinter waarvan de NS er 99 besteld heeft bij Bombardier en Siemens voor 650 miljoen euro, is bekroond met een internationale designprijs!
Vanaf eind 2008 gaan deze treinen (met een totale capaciteit voor het vervoeren van 37.000 reizigers) zorgen voor een nieuwe dimensie in het treinreizen over kortere afstanden in de Randstad. Belangrijkste nieuwe comfortaspecten zijn een gemakkelijke gelijkvloerse instap vanaf het perron en airconditioning voor een prettig reisklimaat onder alle weersomstandigheden. De Sprinters kunnen bijzonder snel optrekken en hebben een maximum snelheid van 160 km per. Door de toepassing van de modernste techniek zijn zij zo’n 30% energiezuiniger dan oudere treinen van NS. In samenwerking met de fabrikanten heeft NS de Sprinters voorzien van een nieuw ontworpen uiterlijk met fraaie esthetische kwaliteiten. Dit ontwerp is ingezonden voor de Good Design Awards, een competitie georganiseerd door The Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design, in samenwerking met The European Centre for Architecture, Art, Design, and Urban Studies (Dublin and Athens), and Metropolitan Arts Press. Het resultaat: De nieuwe Sprinter heeft een Good Design Award gewonnen in de categorie Transport.

Op de foto van de NS: de nieuwe Sprinter (bij de presentatie van de eerste voltooide Sprinter bij Siemens in Krefeld op 21 september 2007).
Inmiddels zijn de eerste treinstellen aangekomen in Nederland voor uitgebreide beproevingen door Bombardier en Siemens. Daarna zullen monteurs, machinisten en conducteurs van NS worden opgeleid om met de nieuwe treinen te kunnen rijden. Eind 2008 kunnen treinreizigers voor het eerst reizen met de nieuwe Sprinters.

Klik hier voor het laatste nieuws over de sprinter.

1 Comment

  1. Deze zien er mooier sneller en beter uit als die HSL treinen met die rare logge kop

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.