Nieuwe (Model)spoor bladen op een rijtje

Advertentie

Zoals altijd staat Railhobby ook deze maand weer vol met railnieuws, zowel voor groot- als modelspoor. Enkele tips om te lezen: Rijdend licht met Digirails. Locomotive lighting.  Ronse-Renaix, deel 9A: De vijver in de spoordriehoek. Maar ook het artikel over 150 jaar Spoorwegen in Luxemburg. Al is dit land klein, toch heeft het een spoorweg geschiedenis. Veder nog het Slotakkoord Duitse kolenmijnen komt in zicht, is het lezen waard.

 

 

In Railmagazine o.a. ”Mit Volldampf durch Holland” en NS Hispeed komt op stoom en het Amsterdam’s Westelijk Havengebied (3). Voormalige ERSR-locomotieven in Krefeld en Goederentreinbagagewagens NS-serie Dg 2421-2700. Ook veel productnieuws voor de modelbouwers onder ons. Natuurlijk kunt u weer al hun boeken nieuws in deze uitgave vinden en dat is misschien wel handig met de feestdagen.

 

                                                                                                                                                                                                                                            Het Belgische modelspoor wordt weer bediend door Modelspoormagazine 86 en 87 die 84 pagina’s tellen en bevatten onder andere twee tests van vernieuwde Belgische locs: de Roco reeks 80 en de Märklin 5933. Zoals bekend zijn dit natuurlijk HO modellen. Reportage van de Märklin dagen in Göppingen. Verder lezenwij in dit nummer dat LS Models een eigen magazine heeft. Voor meer info naar http://www.lsmodels.com/

 

 

In het Duitse Modell Eisenbahner een geweldige reportage over de Berlijnse modelbaan die daar sinds kort bezocht kan worden. Maar liefst zes pagina’s met foto’s over het Berlijnse spoor in model. Al kan je op internet alles vinden wat je maar wil hebben, toch heeft dit magazine nog 12 pagina’s met gedrukte kleine advertenties.

 

 

 

Modellbahn Illustrierte, het modelspoor magazine wat volgens ons niet los te koop is in Nederland, heeft in het nieuwste nummer testverhaal over de nieuw gebouwde stoomloc baureihe 23 van Märklin. die een deze dagen uitgeleverd wordt aan de handel. Precies op tijd voor de komende kerstdagen. Verder ook naast deze de langverwachte BR 23, de top innovaties van Fleischmann (BR 43) en Brawa (T 11). De laatste twee voertuigen, presenteren zij als eerste tijdschrift volgens de redactie. Na de doorstart van Roco heeft deze firma de BR 44. In dit voormalige Oost Duitse magazine, die ook een zusterblad heeft voor TT rijders, een test over de dubbel dekker uit de DDR tijd van PIKO. Modellbahn Illustrierte, dat met haar 84 pagina’s slechts 3,90 kost, maar dan moet je wel een abonnement nemen. Buitenlandse abo’s zullen wel iets duurder zijn, door de hoge portokosten. Wil je niet ieder twee maanden naar Duitsland kijk dan eens hier voor een abo.