Nieuwe metro’s van Siemens voor München

Advertentie

Vlnr: Albrecht Neumann, CEO rollend materieel bij Siemens Mobility; Ingo Wortmann, Vorsitzender der Geschäftsführung der Münchner Verkehrsgesellschaft (MVG); Regierungspräsident Dr. Konrad Schober Copyright SWM en MVG

SWM en MVG krijgen extra treinen van de nieuwste generatie. Stadtwerke München (SWM) zet de modernisering van de metrovloot van München Transport Company (MVG) voort. Op woensdag 27 april 2022 hebben SWM en MVG de eerste van in totaal 22 metrotreinen type C2 van de derde leveringsserie (de zogenaamde 2e optie) in ontvangst genomen op de technische basis van SWM in Fröttmaning bij München. Daar wordt de trein nu rijklaar gemaakt, uitgebreide tests ondergaan en goedgekeurd voor reizigersvervoer.

München

Districtsvoorzitter Dr. Konrad Schober: “De uitbreiding van het plaatselijk vervoer in de regio Groot-München is van centraal belang, omdat het openbaar vervoer een sleutelrol speelt bij het opvangen van de toenemende verkeersdrukte. Als technisch toezichthoudende autoriteit voor de metro en trams, is de regering van Opper-Beieren een betrouwbare partner bij de goedkeuring van nieuwe spoorvoertuigen. Ik ben verheugd dat we vandaag de eerste trein van de C2.13-serie naar het depot kunnen overbrengen om het goedkeuringsproces te starten. De ingebruikname van het C2-voertuig series kunnen dan continu worden voortgezet.”

Duurzaam

De metrotreinen zijn bijzonder milieuvriendelijk en energiebesparend. Bij de materiaalkeuze is prioriteit gegeven aan milieuvriendelijke componenten die tot 97% recyclebaar zijn. En net als alle moderne metro’s leveren de treinen bij het remmen energie terug aan het elektriciteitsnet, wat de CO2-balans in München verder verbetert en het openbaar vervoer nog duurzamer maakt. De voertuigen zullen worden geproduceerd in de Siemens Mobility-fabriek in Wenen en worden geleverd in 2024/2025. De draaistellen worden geleverd door de fabriek van het bedrijf in Graz.
Albrecht Neumann, CEO Rolling Stock bij Siemens Mobility: “We zijn verheugd dat Stadtwerke München ons de opdracht heeft gegeven om 18 extra zesdelige metrotreinen te leveren. Deze order zal de C2-vloot van München uitbreiden tot in totaal 85 treinen die betrouwbaarheid combineren met innovatie. De C2-treinen verbeteren het openbaar vervoer in onze thuisstad München door meer passagierscomfort, hogere capaciteit en duurzaamheid te bieden.”
Ingo Wortmann, voorzitter van de raad van bestuur van de Munich Transport Company (MVG): “Ik ben vooral verheugd dat we vandaag een verdere belangrijke stap zetten in de modernisering van de metrovloot van München met de eerste levering uit de derde leveringsreeks. We rijden sinds 2016 met dit treintype, dus onze bestelling van extra treinen uit deze serie is gebaseerd op een bewezen concept om de verouderende A-treinen stap voor stap te vervangen.”

Bron en foto’s Copyright: Siemens.

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie