Nieuwe Metro en Light Rail van Alstom

Advertentie

alstom LINT-Nordjyske-JernbanerWe schreven het al eens eerder. Naast treinen zijn Light Rail treinen en Metro’s helemaal in.
Het Franse Alstom gaat 13 Coradia Lint regionale treinen leveren aan Nordjyske Jernbane in Denemarken. Alstom heeft namelijk een contract ter waarde van € 45.000.000 binnengesleept. De treinen zullen in het najaar 2017 gaan rijden in Denemarken, in het bijzonder op het Nordjyllands netwerk.
De Coradia Lint 41 is een milieuvriendelijke zuinige Diesel Multiple Unit (DMU), die een maximale snelheid van 140 km per uur kan bereiken. De 2 wagen treinstellen hebben totaal van 125 stoelen en ongeveer 135 staanplaatsen. Ze zijn ook uitgerust met airconditioning, passagier informatiesysteem en videobewaking wat een hoog niveau van comfort en veiligheid voor de passagiers is. De treinen worden gebouwd in Alstom Salzgitter fabriek in Duitsland.
Coradia Lint is een onderdeel van Alstom Coradia reeks modulaire treinen die kunnen profiteren van meer dan 30 jaar ervaring en bewezen technische oplossingen. Alstom heeft er al meer dan 3.000 van verkocht. Je kan dus spreken van een succes nummer.

Metro of Chennai

Maar er is nog meer succes over Alstom te melden. Eind juni werd de Chennai metro in India geopend. Het eerste deel van de 10 km van lijn 2 loopt op een verhoogde lijn van Alandur tot Koyambedu met vijf tussenliggende stations. Bouw van de lijn normaalspoor begon in juni 2009. Als de lijn voltooid is deze 22 km lang met 17 stations, waarvan bijna 10 km ondergronds is aangelegd