Nieuwe Hitachi treinen voor Engeland

Advertentie

HitachitrainsDoor ondertekening van een overeenkomst hebben de Engelse een bewijs van onze de vastberadenheid van de regering om de Britse spoorwegen om te blijvend te investeren.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft de volgende fase van haar Intercity Express-programma aangekondigd en bevestigt dit door een order aan Hitachi voor 30 nieuwe elektrische treinenstellen, totaal 270 rijtuigen voor de East Coast Main Line.

Vorig jaar werd een order geplaatst voor 92 Super Express treinen om de Great Western Main Line’s te vervangen.  De eerste op de Javelin-geïnspireerde treinen zal naar verwachting in 2017 op de Great Western Main Line ingezet worden. Een groot deel van het productieproces vindt plaats op een nieuwe locatie van Hitachi in Newton Aycliffe, County Durham .

Hitachi gelooft met deze deal UK trein productie te kunnen concurreren voor de export orders in Europese markten te versterken. Door ondertekening van deze overeenkomst hebben wij verder bewijs van onze vastberadenheid om de Britse spoorwegen van wereld-klasse te maken.

Uitvoerend voorzitter en directeur executive van Hitachi Rail Europe Alistair Dormer zei: “Deze vervolg  bestelling door het ministerie van Verkeer, markeert de succesvolle afronding van het Intercity Express programma inkoopproces. Het is een welkome stimulans voor Hitachi Rail Europe’s trein-fabriek in County Durham met zijn 730 toekomstige werknemers.

Bron:  Global Rail News – Foto: Jonathan Webb