Nieuwe generatie van de hogesnelheidstrein voor Amtrak

Advertentie

Van tijd tot tijd komen de treinfabrikanten met groot productienieuws, wat niet wachten kan tot bekendmaking op de InnoTrans in Berlijn. Zo ook nu het Franse Alstom. Zij hebben een contract van 1,8 miljard euro in de wacht gesleept voor de levering van hogesnelheidstreinen aan Amtrak, de grootste spoorwegmaatschappij in de Verenigde Staten. Dit laatste zei hij reeds, toen hij pas president van Amerika was en hij de grote infrastructuurplannen presenteerde.

Binnenkort rijden er 28 hst-treinen die elk 400 passagiers kunnen vervoeren met een snelheid van 300 kilometer per uur. De hst-lijn moet Boston, New York, Philadelphia en Washington gaan verbinden over een afstand van 730 kilometer.
De treinstellen zullen geproduceerd worden in de fabriek van Alstom in Hornell, in het noorden van de staat New York. Deze fabriek zal nu ook vergroot worden om het onderhoud van de treinen voor tenminste 15 jaar te kunnen verzorgen. Amtrak krijgt van de regering van Amerika een credit van bijna 2,5 miljard voor de aankoop van nieuwe treinen, voor het verbeteren van spoorlijnen en stations in het noordoosten van het land.

Op deze video van Raillynews wordt de nieuwe generatie van de hogesnelheidstrein gepresenteerd.

 

1 Comment

  1. Ze zijn in Frankrijk maar wat trots. Alle journaals beginnen er vandaag mee.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.