Nieuwe afleveringen Rail Away

Advertentie

Na de Kerstkransjes en Oliebollen, begint het nieuwe 2017 jaar, met natuurlijk ook de beste wensen van ons, pas goed. Want in de komende week zijn er weer nieuwe afleveringen van Rail Away op tv. Rail Away is inmiddels een begrip onder treinliefhebbers. Al jarenlang breng de EO deze serie over bijzondere spoorlijnen op de televisie en vertelt veel wetenswaardigheden over de treinen. Door de prachtige routes is het eveneens een plezier om naar te kijken voor iedereen die van reizen houdt.
eo-2-zDe hele week, vanaf maandag 2 januari, 19.50 uur op NPO 2 dan begint de EO met Zwitserland: Chur-Arosa met als startpunt de oudste stad van Zwitserland, Chur en dan naar de bekende wintersportplaats Arosa. Daarna gaan we op 3 januari naar Japan: Hitoyoshi – Kumamoto – Aso. Op 4 januari staat Slovenië: Bled – Nova Gorica het programma. Op 5 januari, gaan we naar het hoge noorden van Europa Zweden: Stockholm – Gävle – Borlänge. Op vrijdag 6 januari zijn we weer terug in Zwitserland voor het traject Bergün – Filisur – Davos – Parsenn. Ieder dag van deze week om tien voor acht uur op NPO2 of te wel op Nederland 2.
Wat valt op bij deze afleveringen: Dat ze voor het eerst een DRONE gebruiken (in aflevering van maandag en woensdag) Maar ook voor het eerst een camera onder een helikopter (aflevering donderdag) In Japan en filmden ze daar zowel in een stoomtrein, als in een Shinkansen en een hele bijzonder kindertrein met ballenbak.

Mocht er geen tijd voor zijn, neem het dan op, of kijk op de website van de EO shop of deze serie al op DVD verkrijgbaar is.