Nieuw record voor Deutsche Bahn

Advertentie

Passenger record voor treinen van Deutsche Bahn. Dat het reizigers vervoer in de lift zit, is algemeen bekend. Zo ook bij onze oosterburen
Omzet, winst en investeringen in 2012 bij de DB Duitse spoorwegmaatschappij, zijn weer gestegen. Met 11.000 nieuwe banen alleen al in Duitsland om o.a. de service op een nog hoger peil te brengen.

(Berlijn, 21 maart 2013) Het reizen per trein wordt steeds populairder, ook in Duitsland. Met een stijging van 49 miljoen passagiers, heeft de Duitse spoorwegen in 2012 een nieuw record kunnen noteren. Gedurende het jaar heeft de DB met haar treinen in totaal 1,97 miljard passagiers (exclusief Arriva) vervoerd. Dit is des te opmerkelijker dan dat in dezelfde periode het aantal binnenlandse luchtreizigers met 3,8 procent en het aantal inschrijvingen van nieuwe wagens in Duitsland daalde met 2,9 procent. De winnaar is het spoor met een groei van 4 procent.
De omzet steeg in het afgelopen jaar tot 1,4 miljard euro (+3,7 procent) tot 39,3 miljard euro. Over het geheel genomen kon DB die vorig jaar alleen al in Duitsland, ongeveer 11.000 nieuwe medewerkers aannemen. Dat was het hoogste aantal nieuwe banen in tien jaar.

Deutsche Bahn CEO Rüdiger Grube zei bij de presentatie van het jaarverslag 2012 in Berlijn: “Meer omzet, meer winst, meer investeringen en vooral een nieuwe reizigers onze treinen: Al deze cijfers laten zien dat we op met onze nieuwe strategie DB2020 op de goede weg zijn. ” Bron en foto: DB