Nieuw ProRail verkeersbord bij spoorwegovergang

Advertentie

ProRail ontwikkelt nieuw verkeersbord spoorwegovergang

ProRails permanente extra waarschuwingen bij spoorwegovergang

ProRail heeft een nieuw landelijk verkeersbord ontwikkeld speciaal voor overwegen. Het gaat om een waarschuwingsbord met de slogan ‘Wil je blijven leven, wacht dan even’. Het eerste bord is vandaag geplaatst door Cees de Vries, regiodirecteur ProRail Randstad Noord bij een overweg in Amersfoort. ProRail stelt het nieuwe bord ook ter beschikking aan andere gemeenten. De slogan ‘Wil je blijven leven, wacht dan even’, is vorig jaar bedacht door scholieren in een ontwerpwedstrijd voor een nieuw verkeersbord. ProRail wil met de waarschuwingsborden verkeersdeelnemers extra op het hart drukken dat het levensgevaarlijk is een overweg over te steken wanneer het licht op rood staat, de bellen rinkelen of als de spoorbomen gesloten zijn.

Veilig gedrag
Techniek om overwegen te beveiligen is essentieel. Veilig gedrag van weggebruikers is minstens zo belangrijk. Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) handhaven en via educatie en communicatie richt ProRail zich op gedragsbeïnvloeding bij overwegen. Voor het basis- en voortgezet onderwijs heeft ProRail lespakketten ontwikkeld en geeft de spoorbeheerder gastlessen op scholen. Elk jaar weer vinden er ongelukken plaats op overwegen, regelmatig met fatale afloop. Vorig jaar waren er op overwegen in Nederland 13 slachtoffers als gevolg van een aanrijding met een trein.

Campagne onder scholieren
ProRail geeft de komende weken voorlichting aan scholieren bij overwegen. Buitengewoon opsporingsambtenaren van ProRail (BOA’s) spreken scholieren aan op hun gedrag. In huis-aan-huisbladen plaatst ProRail advertenties, waarin de spoorbeheerder ouders oproept om hun kinderen nog eens op risico’s van onveilig gedrag op en rond het spoor te wijzen.

2 Comments

 1. Deze overweg is niet in Amersfoort, maar aan de van Tuyllstraat/ Heideweg in Hooglanderveen (plaats in de gemeente Amersfoort met eigen postcode 3829).

 2. ik vind die text wel erg cru…
  had die text niet iets subtieler gekunt ??

  bijv : “stop hier even , en vervolg dan uw leven ”

  of als je wat geletterder bent :
  ” wacht hier even en beigen de zin van het leven ”

  das tog een veel beter text die ook het zelvde zecht , en tog de trots van de nederlandse taal uitstraalt…

  prorail denkt zeker dat we allemaal domme lompe boeren zijn ??

  zelfs een jong iemand als mij kan een stukje literatuur goed verdragen..

  gewoon zonde dat het dan allemaal weer zo plat moet bahh :-S

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.