NIEUW met de Gotthard Panorama Express

Advertentie

Eind april heeft Zwitserland Toerisme, haar zomerlancering gegeven. Zij deden dat in hartje Amsterdam in de studio van o.a. WNL Zondagmorgen met Rik Nieman in het Vondelpark. Geen kantoor, wifi of hectiek… Daarvoor in de plaats bergen, bossen en alpenhutten. Je wilt toch ook terug naar de natuur; lekker wegdromen in een ongerepte bergwereld en genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. In het prachtige Zwitserland is die aantrekkingskracht geheel wederzijds: de natuur wil je terug. Dus op naar Amsterdam. We gingen aan de wandel, samen met toeristische partners Ticino, Fribourg, Swiss Travel System, Wallis, Graubünden, Bern en Berner Oberland en Luzern Vierwoudstedenmeer door het Vondelpark. Daar werd o.a. verteld dat er nu een Panorama rit gemaakt kan worden over de “oude” route van de Gotthard
Leer de geschiedenis van deze beroemde pas. De reis naar de Gotthard Panorama Express leidt van Luzern per schip naar Flüelen en ga verder met de trein in de 1e klas panorama wagens of tweede klasse wagen over de historische Gotthard schilderachtige route naar de Ticino.
In Luzern gaat u aan boord van een stoomboot (neem een kijkje in de machinekamer) en glijdt over het meer van Luzern, langs mystieke baaien en schilderachtige landschappen, terwijl u geniet van culinaire hoogstandjes. U passeert talloze mooie historische bezienswaardigheden van het centrum van Zwitserland. Vooral de Rütli weide waar in 1291, Zwitserland werd opgericht en op het Schiller Stone of Tellskappelle.
In Flüelen, staat de schilderachtige trein voor u klaar en rijdt over de jarenlange gebruikte historische Gotthard route. U wordt drie geconfronteerd met de kerk van Wassen en geniet van de wereldfaam vanwege het gedurfde spoorwegsysteem met zijn vele tunnels. De in 1882 geopende Gotthard-tunnel tussen Göschenen en Airolo, rijden we verder naar het zuiden de schilderachtige route naar Bellinzona / Lugano. Hier vindt u de gevarieerde mediterrane Ticino landschap vinden. Welkom onder de palmbomen.
De Gotthard Panorama Express behoort nu naast Glacier Express, Bernina Express en Golden Pass Line tot de meest fascineerde treinen in Zwitserland.
Natuurlijk kunt u ook in de tegenovergestelde richting reizen, want de trein moet immers terug.
In het restaurant rijtuig genoeg eten en drinken aanwezig. Aan boord kunt u zowel menu’s als eenvoudige hapjes en drankjes kopen. Het is wel verstandig om in de Gotthard Panorama Express een plaats te reserveringen, dan bent u zeker van een zitplaats, want in Nederland wilt u ook niet staan.