Nieuw Haags Startstation Erasmuslijn

Advertentie

Vandaag zaterdag 18 juni, heeft het Haags Startstation Erasmuslijn (HSE) een open dag. Al voor de officiële opening eind augustus krijgt dan iedereen die nieuwsgierig is naar dit nieuwe station de kans om alvast een kijkje te nemen. Onze Haagsche correspondent René Bekink was voor Treinennieuws ook nieuwsgierig en ging dus een kijkje nemen.
Niet alleen het station zelf was deze zaterdag open voor publiek. Onder begeleiding kon men ook een wandeling maken over het 12 meter hoge spoorviaduct. Een bijzonder uitzicht is gegarandeerd.
Haags Startstation Erasmuslijn (HSE)
Metro naar Rotterdam krijgt nieuwe halte op Centraal Station
De gemeente Den Haag is eind november 2014 gestart met de bouw van het Haags Startstation Erasmuslijn (HSE). De HSE is de nieuwe halte op het Centraal Station voor de metrolijn die Rotterdam met Den Haag verbindt. Rond de zomer van 2016 is de nieuwe halte klaar voor gebruik.
Het startstation is onderdeel van het grotere project RandstadRail. Den Haag Centraal is het start- en eindstation van de E-lijn (de Erasmuslijn): de metrolijn tussen Rotterdam en Den Haag. Van de E-lijn maken dagelijks veel reizigers gebruik. De metro’s stopten tot voor kort nog op spoor 11 en 12. In 2016 krijgt de metro een eigen station. De sporen 11 en 12 worden dan weer in gebruik genomen door de treinen van NS.

De buitenste perrons zijn voor de Erasmuslijn, het middelste (lagere) perron is voor het geval dat door een storing het HTM-station Ternoot niet bereikbaar is. De trams van de HTM en de Randstadrail, met een lagere uitstap, kunnen dan gebruik maken van dit perron, waardoor het Station CS toch bereikbaar blijft voor de HTM-reizigers.

Hieronder de fotoreportage van René Bekink

DHB2

DHB3

DHB4

DHB5

DHB6

DHB7

DHB9a

DHB9c

DHB9e

2 Comments

  1. Erg lelijk ! Bovendien is het zeker 5 minuten lopen t.o.v. spoor 11

  2. iemand die het zijn huiswerk niet gedaan heeft.
    de stadstramlijnen tram 2 en 6 rijden naar Ternoot aan doen en dat RR 3 en RR 4 via BeatrixKwartier naar laan van NOI rijden. En er is geen rechtstreekse verbinding tussen Ternoot en het HSE zonder over te moeten stapen. Wat wel kan, is dat als cs niet bereikbaar is via BearixKwartier, men doorrijdt van laan van NOI naar HSE, ipv keren bij Laan van NOI. Echt weer een staaltje van Journalistiek prutswerk

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.