Nieuw de Instapzone

Advertentie

Iedereen maakt het wel eens mee: de trein stopt net even verder bij u vandaan dan u verwacht had. Met als gevolg dat u op een drafje naar de dichtstbijzijnde treinstel moet om achteraan in de rij aan te sluiten. Instappen bij de Instapzone is makkelijker, sneller en veiliger. Door een betere spreiding in de trein vindt u bovendien vaker een zitplaats. Daar kan voor u nu een einde aankomen. Vanaf nu op 17 Sprinterstations op het traject Amsterdam – Eindhoven vindt u een Instapzone. Hoe herken ik de Instapzone?
De Instapzone is een strook van zo’n 50 meter waar altijd een treinstel komt te staan. Een bord geeft het begin van de zone aan, een ander bord markeert het einde. Als u op dit deel van het perron gaat staan, weet u zeker dat u kunt instappen zonder eerst nog een stukje naar de trein toe te moeten lopen.
De voordelen
De locatie van de Instapzone verschilt per station om een betere spreiding over de trein mogelijk te maken. Hierdoor stapt u makkelijker, sneller en veiliger in. U vindt vaker een zitplaats en de trein kan op tijd vertrekken. Dat geeft weer minder vertragingen.