Nieuw Centraal Station in Wenen begin oktober open

Advertentie

wenen-nieuw-centraal-station
Bron en foto: OBB – Wenen – Oostenrijk

Niet alleen in Nederland worden stations vernieuwd. Ook het Centraal Station van Wenen is vernieuwd. Het CS van Wenen is meer dan een station en gaat begin oktober open.

Het totale Centraal Station van Wenen met een grootte van 109 hectare wordt het belangrijkste treinenknooppunt van Oostenrijk. Het betreft hier niet alleen een nieuw station, maar ook winkels, restaurants en natuurlijk het VVV , een hele wijk is er omheen ontwikkeld! Het nieuwe doorvoer station, is een multimodaal knooppunt voor het trans-Europese spoorwegnet, zowel voor de internationale en nationale treinen van groot belang. Via het nieuwe station zullen meer dan 1000 Europese spoorlijnen van Noord-Zuid en Oost-West bij elkaar komen. Dit betekent voor reizigers een snellere treinverbinding en meer reiscomfort.
De stad ervaart een nieuw karakter en de omliggende gebieden zal positief worden beïnvloed door deze ontwikkeling. Met kantoorruimte, 5.000 nieuwe woningen voor ongeveer 13.000 mensen, een park van 8 hectare, scholen en kinderopvang voor de werkende bevolking van ongeveer 30.000 mensen. Het wordt dus een stad in een stad met een hoge kwaliteit.