Niet te missen spoor 27

Advertentie

Ondanks de laptop, iPhone, tablet en games, die veel tijd in beslag nemen, blijven treinen een fascineerde hobby van veel mensen. Duizenden vakantiegangers maken ieder jaar wel ergens op deze wereldbol een treinreis. Over treinen wordt ieder dag, al of niet bij de koffieautomaat, goed of slecht gesproken. Zeker de Nederlandse Spoorwegen zijn een gewild gespreksonderwerp. Maar ook vele mensen hebben treinen als hobby, zowel voor model- als grootspoor hebben velen een grote belangstelling. Zij willen alles weten wat er zoals op de rails rijdt.
SPOOR editie 27 geeft ook dit jaar weer in woord en beeld een uitgebreid overzicht van de spoorwegen in Nederland, met niet alleen veel aandacht voor het rollend materieel, maar ook voor exploitatie en infrastructuur. Hedendaagse ontwikkelingen in het reizigers- en goederenvervoer worden nader belicht, terwijl ook het verleden niet wordt vergeten.
Alles wordt besproken: Reizigersvervoer – Goederenvervoer – Afvoer, sloop en verkoop – Railmusea – Infrastructuur. De Nederlandse DH-inzet in Roemenië. Ook speciale en bijzondere voortuigen passeren de revue. De Pannenkoektrein – Stoomtramrijtuig RTM 334 gerestaureerd – Locomotief NS 162 gerestaureerd – Train Lodge Amsterdam Sloterdijk – Replica NS 6313 Preston Palace – Zwolle – Kampen 150 jaar – Elektrificatie spoorlijnen en natuurlijk de Spoortunnel Delft.
In het voorwoord van Spoor 27 staat te lezen: Ir. P.H.Bosboom, destijds hoofddirecteur NS, schreef in het in 1970 verschenen boek ”Van stoom naar nieuwe stijl” In het voorwoord van dit boek ”Wil het vervoerbedrijf verantwoorde vervoervoorziening bieden, dan zullen de kwaliteitsaspecten moet meegroeien met de maatschappij-ontwikkeling. Het resultaat moet zijn een netwerk, aangepast aan de ruimtelijke ordening van wonen, werken en recreëren en een dienstregeling die steeds meer, steeds sneller en steeds gerieflijker verbindingen zal moeten hebben” Wij zijn er van overtuigd dat de schrijver destijds niet kon bevroeden welk profetisch karakter, dan wel langdurige geldheidswaarde zijn mening hebben.
Spoor staat ieder jaar weer centraal in deze voortreffelijke serie die in geen boekenkast mag ontbreken. Verkrijgbaar in iedere boekwinkel en bij BOL natuurlijk.

Spoor 27ISBN         : 9789059611696
Afmeting : 21 x 29,7
Omvang   : 144 pagina’s
Foto          : Ruim 250 kleuren foto’s
Auteur     : P. van der Meer / M. van Ee
Prijs          : € 29,90

In iedere goede boekenwinkel te koop of te bestellen of natuurlijk bij BOL