NedTrain Onderhoudsbedrijf Amsterdam (Zaanstraat) bestaat 75 jaar

Advertentie

Op 15 mei was het 75 jaar geleden dat onderhoudsbedrijf Amsterdam werd geopend. Bij een verjaardag hoort een feest. Daarom organiseert NedTrain op 15 september 2007 een open dag voor (familie van) collega’s uit Amsterdam en de rest van het land, omwonenden, klanten en andere belangstellenden.
NedTrain is meer dan 150 jaar specialist in onderhoud, service, reiniging en revisie van rollend materieel. Op meer dan dertig strategische plaatsen aan het Nederlandse spoorwegnet onderhoud NedTrain 24 uur per dag, 7 dagen per week de spoorvoertuigen van haar klanten. Eén van de onderhoudslocaties is Amsterdam Zaanstraat. Wat 75 jaar geleden begon als ‘Amsterdam Revisieloods’ is tegenwoordig een onderhoudsbedrijf van NedTrain. De in het stadsdeel Westerpark gelegen werkplaats onderhoudt treinen van NS Reizigers, NS Internationaal, Connexxion, Arriva en Railion en biedt werk aan 240 mensen. Om te vieren dat het onderhoudsbedrijf 75 jaar bestaat, is er 15 september een open dag georganiseerd.
Op deze feestelijke dag worden (familie van) collega’s, omwonenden, klanten en andere belangstellenden uitgenodigd om van 10:00 tot 17:00 uur een kijkje te nemen in het onderhoudsbedrijf. Naast een materieelshow, waarin een overzicht wordt gegeven van al het materieel dat in Amsterdam wordt onderhouden zullen er informatiestands staan van verschillende leveranciers van NS en NedTrain (o.a. Otterwestelaken, Stork, NS Hispeed, Groeneveld en Wiltec) en van een aantal hobbyclubs zoals Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in Spoor- en Tramwegwezen (NVBS). Daarnaast zal er een fototentoonstelling te zien zijn met oude foto’s van de buurt en voor de kinderen zijn er allerlei spelletjes te doen. Het geheel zal opgeluisterd worden met muziek van een dweilorkest.
Speciaal vervoer zal er op zaterdag 15 september ingezet worden van 10.00 -16.30 uur met pendeltreinen van Amsterdam Centraal Station naar onderhoudsbedrijf Amsterdam. Deze treinen zullen om het half uur rijden. Met eigen vervoer wordt u bij de ingang aan de Transformatorweg 1 ontvangen en naar een parkeerplaats verwezen.

Voor meer informatie: NedTrain: Priscilla van der Haar, marketingcommunicatieadviseur
tel: 088 6712010, e-mail: P.van_der_Haar@nedtrain.nl

1 Comment

  1. eachte,

    wordt er ook een boek geschreven n.a.v. het 75 jarig bestaan van de werkplaats, en zo ja, op welke wijze is dit te koop?

    Hoogachtend,
    H Boonstra

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.