Nederland blijft Stadler trouw

Advertentie

Stadler heeft opnieuw een aanbesteding gewonnen vanuit Nederland voor de levering van zestien elektrische Flirt-treinen voor spoorvervoerders Syntus en Keolis. De treinen gaan vanaf december 2017 rijden op de spoortrajecten Zwolle-Kampen en Zwolle-Enschede. Het gaat om een contract ter waarde van 125 miljoen euro. Dat heeft de Zwitserse treinfabrikant gisteren bekendgemaakt.
Stadler gaat zelf de treinen onderhouden voor een periode van vijftien jaar. De zestien treinen bestaan uit negen treinen met drie wagens en zeven treinen met vier wagens en hebben een maximum snelheid van 160 kilometer per uur. Reden voor de gunning aan Stadler was onder meer de snelle fabricage van de Zwitsers. Dit is volgens Stadler te danken aan de unieke modulaire constructie van de Flirt 3-serie. De zestien nieuwe treinen worden geproduceerd in de fabriek Zwitserland.
Stadler staat volgens ons helemaal bovenaan wat nieuwe treinen betreft. Zij ontvingen eerder al een opdracht voor de levering van 58 treinen voor NS en zes treinen met twee rijtuigen voor dochter Abellio. Na dit derde contract in Nederland heeft Stadler besloten om een servicecentrum in Nederland te openen. De exacte locatie wordt op dit moment nog vastgesteld. Bron: SpoorPro.nl