Nachttrein Zürich Zwitserland start op 12 december 2021

Advertentie

Het eindstation in ZUrich Fotocopyright Treinennieuws.nl
Foto: NS

De dagelijkse nachttreinverbinding tussen Amsterdam en Zürich start op 12 december 2021. De Nightjet Zürich, zoals de nachttrein heet, vertrekt dagelijks aan het begin van de avond vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem via het Rhein-Ruhrgebied naar Basel en Zürich. In omgekeerde richting arriveert vanaf dan elke ochtend een nachttrein vanuit Zürich in Nederland. De nachttrein naar Zürich is de tweede verbinding die NS toevoegt aan het Europese nachttreinennetwerk.
De trein bestaat uit veertien rijtuigen: twee slaaprijtuigen met bedden, vier couchette rijtuigen en acht zitrijtuigen. In het laagseizoen bestaat de trein uit dertien rijtuigen. Tot aan Frankfurt rijdt een NS-locomotief voor de rijtuigen. Collega’s van NS werken tot aan Keulen of Frankfurt op deze nachttrein.
Marjan Rintel, president-directeur NS: “Na de terugkeer van de nachttrein naar Wenen is Nederland sinds mei dit jaar weer verbonden met het nachttreinennetwerk in Europa. De nachttrein is een klimaatvriendelijke en geliefde manier van internationaal treinreizen. Met de nachttrein naar Zürich voegen we wederom een rechtstreekse verbinding naar een Europese stad toe aan onze dienstregeling.”

Tickets

De ticketverkoop* is vandaag gestart via onder andere nsinternational.nl. Deze zijn 6 maanden vooruit te boeken. De tickets zijn beschikbaar vanaf 38 euro voor een zitplaats, vanaf 50 euro voor een ligplaats en de slaapplaatsen zijn te boeken vanaf 90 euro. Elke slaapcoupe beschikt over een eigen wasgelegenheid (wastafel met koud en warm water). Zoals gebruikelijk bij de Nightjet is ontbijt inbegrepen bij de lig- en slaapplaatsen. Ook is er plek voor een aantal fietsen op de trein.

Dienstregeling

De trein vertrekt elke avond om 20.30 uur vanaf Amsterdam Centraal en komt de volgende ochtend om 08.05 uur aan in Zürich. Onderweg stopt de trein in de nachtelijke uren op: Amsterdam Centraal (20.30) Utrecht Centraal (21.00) Arnhem (21.52) Oberhausen (22.53) Duisburg (23.02) Düsseldorf (23.17) Keulen (23.45) Bonn (00.12) Koblenz (00.47) Mainz (01.40 Frankfurt luchthaven (02.06) Frankfurt (02.25) Mannheim (03.31) Karlsruhe (04.01) Baden (04.25) Offenburg (04.49) Freiburg (05.27) Basel Bad (06.11) Basel SBB (06.20) Zürich (08.05).
In de omgekeerde richting arriveert om 09.14 uur elke ochtend de Nightjet in Amsterdam. Zürich en Basel zijn populaire bestemmingen voor zowel vrijetijd als zakelijke reizen. Reizigers naar Zürich moeten nu nog overstappen in bijvoorbeeld Hannover of Frankfurt. Vanaf Basel en Zürich reis je straks ook gemakkelijk door naar verdere bestemmingen in Zwitserland en Italië. Reizigers kunnen met deze nachttrein ook meereizen tot aan bijvoorbeeld het Rhein-Ruhrgebied.

Testen

De komende tijd zet NS samen met partners SBB, ÖBB en DB de laatste puntjes op de i om in december te kunnen starten. Zo rijden de NS bijvoorbeeld de komende periode meerdere testritten van Zwitserland naar Nederland. Dan testen zij onder andere de logistieke processen, de combinatie van verschillende rijtuigen met de locomotieven, maar proberen ze bijvoorbeeld ook de wasstraat uit op het rangeerterrein Watergraafsmeer.

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.