Nachttrein weer terug van weggeweest

Advertentie

Oostenrijk is een van de vakantielanden, naast Frankrijk en Spanje, voor de Nederlanders, die er zowel in de winter als in de zomer naar toe gaan. In de winter is Oostenrijk nummer één maar er gaan ook steeds meer vakantiegangers vanuit Nederland in de zomer naar dit bergland. Heerlijk lange bergwandelingen maken en dan in een van de vele hutten van de vergezichten genieten en de berglucht opsnuiven.

Ook een nachttrein tussen Amsterdam en Wenen

Nu de trein in de lift zit, omdat dit het milieuvriendelijkste vervoermiddel is, dacht ze bij de Oostenrijkse Staatsspoorwegen, (ÖBB) daar moeten wij een graantje van mee pikken en zijn van plan om vanaf januari 2020 een nachttrein te laten rijden tussen Brussel en Wenen.
,,We werken met urgentie aan een nachttrein van en naar Brussel, waarmee we in januari volgend jaar al willen starten. Een extra verbinding van Wenen richting Amsterdam zal een jaar later volgen.” Dat heeft ÖBB-topman Andreas Matthä gezegd in een interview met de Oostenrijkse krant Wiener Zeitung. Dit is natuurlijk groot nieuws voor de media in Nederland. De ÖBB heeft het aantal trajecten van nachttreinen (‘Nightjets’) de laatste tijd flink uitgebreid. Zo worden er al een groot aantal bestemmingen in Duitsland, Zwitserland en Italië aangeboden.
Wij zullen vast en zeker (voor de Belgen onder onze lezers en dat zijn er velen, zeker en vast) meer over de plannen van de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij horen. Hoe vaak de Nightjet-trein gaat rijden en waar onderweg gestopt zal worden, is nog niet bekend. Let op onze site of op IloveStedentrips.

Slapen in de trein

Een aantal jaren geleden vertrok de laatste DB slaaptrein vanuit Amsterdam naar München/Zürich. Door het teruglopende aantal passagiers zag de DB het niet meer zitten. Maar nu de trein in de lift zit is de ÖBB in dit gat gesprongen.
Tot op heden vertrekken de nachttreinen vanuit Düsseldorf. Maar nu vliegen en autorijden in de klimaatdiscussie steeds vaker in het verdomhoekje worden gezet, lijkt de trein weer een goed alternatief te worden. Nu de prijs nog naar beneden en dan heerlijk slapen in een wiegende trein. Dat scheelt een lange autorit en slaap je comfortabel in je rijdende hotel. ’s Morgens stapt je fit uit in het land van bestemming.