Nachtrein naar München, Innsbruck en Wenen

Advertentie

Sinds vandaag is het mogelijk om via NS International tickets te kopen voor de ÖBB Nightjet naar Oostenrijk en Duitsland. De nachttrein brengt je vanaf 14 december 2020 van Amsterdam, Utrecht of Arnhem naar o.a. Wenen, Innsbruck en München.

Weet je al genoeg? Tickets voor de nachttrein koop je eenvoudig bij NS International.

Nightjet stations

In Nederland komen drie Nightjet stations waar de nachttrein zal vertrekken. Je kan de trein nemen in Amsterdam CS, Utrecht en Arnhem. De nachttrein brengt je naar de volgende stations:

  • Innsbruck
  • Wenen
  • München
  • Kufstein
  • Wörgl
  • Jenbach
  • Wels
  • Lins

Hoe lang duurt de nachttrein? De rit naar Wenen duurt 14 uur en start ’s avonds. Je komt de volgende ochtend om 10:00 uur uitgeslapen op je bestemming aan. Ideaal voor een Stedentrip Wenen, Innsbruck of Wintersport! Reizen terwijl je slaapt, gereserveerde plaatsen en één dag winst op je reisdagen!

Accommodatie

Je hebt voor je reis de keuze uit diverse soorten accomodaties. Er zijn zit-, lig- en slaapplaatsen. Als je geen compartiment wil delen is het zelfs mogelijk om een privé-compartiment te reserveren. Er zijn zelfs speciale compartimenten voor dames, families, rolstoelreizigers en families met kinderen. Deze kan je alleen niet allemaal online reserveren maar wel via de service desk.

Zitplaatsen

In de 2e klas afdeling zijn 6 zitplaatsen met was- en toiletruimte in het rijtuig. Je kan een drankje kopen bij het aanwezige treinpersoneel in de lig- en slaapwagens. Eventueel kan je een privé-compartiment reserveren, te boeken voor 1-3 personen (1-3 volwassenen, max 2 kinderen tot 14 jaar)

Ligplaatsen

Er zijn compartimenten met ligplaatsen voor 4 of 6 personen hoewel deze laatste voorlopig niet mogelijk zijn ivm coronamaatregelen. Alle ligplaatsen zijn voorzien van een laken, kussen en deken. Toiletten en wasruimte bevinden zich buiten het compartiment. Een klein ontbijt en water is inbegrepen.

Wil je boven, in het midden of onder liggen? Geen probleem, dit kan je bij je reservering meegeven, tenminste als je telefonisch boekt.

De ligplaatsen zijn bedoelt voor groepen, families of prijsbewuste alleenreizenden. Eventueel zijn er speciale compartimenten voor dames, rolstoelreizigers en families met kinderen.

Slaapplaatsen

Als je echt uitgerust wilt aan komen en het grote voordeel van de nachttrein wilt ervaren dan reserveert u een slaapplaats. Je kan een compartiment boeken voor 1-3 personen. Je krijgt hier een kussen en dekbed en er is en wastafel met toiletartikelen en handdoeken. 

Wanneer je een enkel bed boekt in een 2- of 3-persoons compartiment dan deel je deze met andere reizigers. 

Bij aankomst ontvangt je een Welkomstpakket, aperitief, mineraalwater en snack. Je kan ’s avonds een ontbijt samenstellen die de volgende ochtend op jouw gewenste tijd wordt geserveerd in je compartiment. 

Flexibel boeken

Het is mogelijk om met de nodige flexibiliteit te boeken. Het non-flex tarief is duidelijk, je kan niet annuleren of wijzigen. Wanneer je boek met het mid-flex tarief dan kan je de reis tot 15 dagen voor vertrek nog kosteloos wijzigen of annuleren. Hierna betaal je 50% van de kosten.

Nachttrein boeken

Tickets voor de nachttrein boek je eenvoudig bij NS International. Hier kan je eenvoudig je reisdagen selecteren en de gewenste opties kiezen. De website legt ook stap voor stap uit hoe je de tickets online kan boeken. Klik hier.

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.