‘Nachtnet, net op tijd naar huis’

Advertentie

Al zijn de meningen verdeeld over de tarieven, de feestgangers kunnen met het nachtnet van de NS naar huis. Ja, zelfs in ons kleine landje rijden er nachttreinen en dat zijn niet alleen goederentreinen. Nog net die laatste deuntjes van het concert meekrijgen. Dat laatste dansje op het feestje kunnen doen. Met de trein in het nachtnet tussen Nijmegen-Arnhem en Utrecht is dit mogelijk. Elke vrijdag- en zaterdagavond brengt de trein je naar huis.

Hoe fijn is dat!

NS, provincie Gelderland en de gemeenten Arnhem en Nijmegen hebben de intentie dat de trein in het nachtnet blijft rijden tussen Nijmegen-Arnhem-Utrecht tot 2025. De nachttreinen rijden op vrijdag- en zaterdagnacht tussen de beide steden en Utrecht. Zowel op vrijdag als op zaterdag rijden er drie treinen. Twee van Nijmegen naar Utrecht en één van Utrecht naar Nijmegen.

Reizigers geven aan dat ze tevreden zijn met het aanbod en geven het NS nachtnet een goede beoordeling. De trein heeft voornamelijk een regionale functie. Veel reizigers gebruiken de treinen van het nachtnet namelijk tussen Arnhem en Nijmegen. Het aantal reizigers dat gebruik maakte van de trein steeg de afgelopen drie jaren gestaag. Gemiddeld maken 93 reizigers per trein gebruik van het nachtnet, maar er zijn ook uitschieters naar boven (meer dan 550 reizigers).

Om deze stijging door te zetten start NS in samenwerking met provincie Gelderland een social media campagne. Vanaf vandaag, wordt op verschillende social mediakanalen van NS met de slogan: ‘Nachtnet, net op tijd naar huis’ aandacht besteedt aan het nachtnet. Dat het niet erg is dat die ene verjaardag net even wat uitloopt. Of dat je de toegift van het concert wel nog mee kan maken. Met het nachtnet kom je thuis! Dat is dan Service. Het is alleen jammer dat in de Randstad zo iets niet bestaat.