Mooie LINT 41

Advertentie

Tijdens ons uitstapje naar Duitsland maakte de Bentheimer Eisenbahn in Nordhorn (Grafschaft ) bekend dat zij vanaf de nieuwe dienst regeling in 2018 met vijf nieuwe Alstom Lint 41 treinstellen gaan rijden.
Ook zal dan weer het station van Nordhorn in ere hersteld worden aan de treinverbinding van Nordhorn na Neuenhaus. Deze treinen zullen met een snelheid van 80 gaan rijden tot dat het signaalsysteem i.v.m. met de spoorwegovergangen gereed is. Bi het station van Nordhorn is een nieuw seinhuis is gebouwd, die het gehele personen- en goederenvervoer verkeer op het spoor zal regelen. De LINT 41 zijn treinen die door de fabrikant “Alstom” worden gemaakt.
bentheimer-eisenbahn2De bijna 1000 pk sterke treinen van het type “Coradia LINT 41” zijn 42 meter lang en volledig air conditioning. Elk motorrijtuig heeft 118 zitplaatsen. Ook heeft elke trein een ticket machine, mooi voor de toeristen maar ook voor de zwartrijders, een toilet. De kunnen natuurlijk als dubbele eenheden met dubbele capaciteit gebruikt worden. Ook krijgen de passagiers gratis Wi-FI toegang. Of deze werkt, zal in de toekomst bewezen moeten worden. De gratis Wi-FI zal het ook op de stations gebruikt kunnen worden. Omdat deze streek erg toeristisch is, kunnen op elk station, fietsen en E-bikes worden verhuurd.

Foto: Westdörp – Grafschafter Nachrichten GN

2 Comments

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.